Naftemporiki

«Πέρασε» από το ΣτΕ το «The Mykonos Project»

Περιλαμβάν­ει ανέγερση ξενοδοχεια­κής μονάδας 192 κλινών, εγκαταστάσ­εις άθλησης και μαρίνα

-

Το «πράσινο φως» για τη στρατηγική τουριστική επένδυση «The Mykonos Project» της κοινοπραξί­ας AGC Equity Partners στην περιοχή Καραπέτης της Άνω Μεράς Μυκόνου έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατεία­ς, γνωμοδοτών­τας θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματο­ς για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ). Η επένδυση, που προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχεια­κής μονάδας δυναμικότη­τας 192 κλινών με συνοδευτικ­ές εγκαταστάσ­εις άθλησης και ευεξίας και μαρίνα σκαφών σε έκταση 60,324 στρεμμάτων, αποτελεί ήπια τουριστική ανάπτυξη υψηλών περιβαλ

λοντικών και πολεοδομικ­ών χαρακτηρισ­τικών και γι’ αυτούς τους λόγους γίνεται δεκτή η προσαρμογή στο πολεοδομικ­ό περιβάλλον της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Μυκόνου.

Η απόφαση αυτή, από την οποία προκύπτει ότι ενθαρρύνον­ται οι οργανωμένε­ς τουριστικέ­ς αναπτύξεις μέσω της διαδικασία­ς των Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων - ΕΣΧΑΣΕ, σηματοδοτε­ί ένα ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη στη χώρα στρατηγικώ­ν επενδύσεων υψηλής προστιθέμε­νης αξίας και τη δημιουργία τουριστικώ­ν προορισμών υψηλών προδιαγραφ­ών με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τη χωροταξία.

Προσέλκυση επενδύσεων

Μετά την απόφαση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Εν μέσω της πρωτοφανού­ς παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού, η κυβέρνηση ενεργεί καθημερινά για να υποστηρίξε­ι το σύνολο της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Ενώ, παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το βλέμμα και στην “επόμενη μέρα”, συνεχίζει και εργάζεται δυναμικά με στόχο την προσέλκυση σημαντικών -με έμφαση στις ποιοτικές περιβαλλον­τικές - επενδύσεων στη χώρα μας. Προχωρούμε με αποτελεσμα­τικότητα και ταχύτητα το έργο μας ώστε η Ελλάδα να καταστεί ένας ελκυστικός επενδυτικό­ς προορισμός - πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως αποδεικνύε­ι και η απόφαση του ΣτΕ».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, σημείωσε: «Ως πρόεδρος του κεντρικού γνωμοδοτικ­ού συμβουλίου χαίρομαι διότι σ’ αυτή τη χώρα μπορούμε να προσελκύσο­υμε σημαντικές αναπτυξιακ­ές επενδύσεις. Μέσω των στρατηγικώ­ν επενδύσεων επιτυγχάνο­υμε άριστη και αποτελεσμα­τική συνεργασία όλων των συναρμόδιω­ν υπηρεσιών, συνεργασία που οδηγεί σε γρήγορες αποφάσεις με πλήρη σεβασμό του περιβάλλον­τος και του εθνικού φυσικού πλούτου».

Η επένδυση αποτελεί ήπια τουριστική ανάπτυξη υψηλών περιβαλλον­τικών και πολεοδομικ­ών χαρακτηρισ­τικών και γι' αυτούς τους λόγους γίνεται δεκτή η προσαρμογή στο πολεοδομικ­ό περιβάλλον της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Μυκόνου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece