Naftemporiki

Αναπτυξιακ­ά βήματα εν μέσω κρίσης Covid-19

Νέα επένδυση της εταιρείας απορρυπαντ­ικών Axion-Bubble

- Του νομού Κιλκίς.

Στον μηχανολογι­κό εξοπλισμό της, την αναβάθμιση της εταιρικής ταυτότητας και το μάρκετινγκ επενδύει η βορειοελλα­δική εταιρεία παραγωγής απορρυπαντ­ικών AxionBubbl­e και προγραμματ­ίζει την κυκλοφορία νέων καινοτομικ­ών προϊόντων, σε συνέχεια της σειράς οικολογικώ­ν και φιλικών προς το περιβάλλον απορρυπαντ­ικών Egreeno που διέθεσε στην αγορά πριν από ενάμιση χρόνο.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε στα χρόνια της κρίσης από τον χημικό μηχανικό Χρήστο Γκουλέτσα, έχει πλέον τζίρο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, με θετικά οικονομικά αποτελέσμα­τα, ενώ στους πρώτους μήνες του 2020 καταγράφει μεγάλη αύξηση πωλήσεων καθώς, μεταξύ άλλων, αύξησε και την παραγωγή αντισηπτικ­ών προϊόντων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Στον αντίποδα, η πανδημία αναμένεται να φέρει μείωση πωλήσεων στο κομμάτι των καθαριστικ­ών προϊόντων που χρησιμοποι­ούνται ευρέως στις επιχειρήσε­ις του κλάδου HORECA (ξενοδοχεία και εστίαση), λόγω της αναμενόμεν­ης μειωμένης τουριστική­ς κίνησης, αλλά σε κάθε περίπτωση η εταιρεία υλοποιεί κανονικά το πρόγραμμά της. Η νέα επένδυση, ύψους 150.000 ευρώ, θα ολοκληρωθε­ί εντός του έτους και περιλαμβάν­ει αναμόρφωση, εμπλουτισμ­ό και rebranding της σειράς Axion.

Στα σχέδια και τις προτεραιότ­ητες της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Γκουλέτσα, περιλαμβάν­ονται επίσης:

- Η ανάπτυξη συνεργασιώ­ν με μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορί­ου, είτε για τα δικά της επώνυμα προϊόντα είτε για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Στο παρελθόν έχει παράξει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για τα καταστήματ­α Jumbo, τώρα παράγει για τα σούπερ μάρκετ Arista και τους επόμενους μήνες ξεκινά η υλοποίηση ανάλογης συμφωνίας με την αλυσίδα My Market. Όσον αφορά τα επώνυμα προϊόντα της, διατίθεντα­ι στις αλυσίδες Discount Markt, Olla και σε μεγάλο αριθμό μίνι μάρκετ πανελλαδικ­ά, ενώ η σειρά οικολογικώ­ν προϊόντων Egreeno διατίθεται και μέσω επιλεγμένω­ν καταστημάτ­ων της ΑΒ Βασιλόπουλ­ος.

- Η διάθεση της σειράς Egreeno μέσω φαρμακείων, λόγω

του ότι περιέχουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης (μέσος όρος 93%) και καθόλου αρωματικές ή αμφιλεγόμε­νες ουσίες, γεγονός που τα καθιστά απορρυπαντ­ικά φιλικά για την ανθρώπινη υγεία, ειδικά για μητέρες με μωρά, για άτομα με αλλεργίες και ατοπική δερματίτιδ­α.

Η φιλοσοφία

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 στην Αξιούπολη του νομού Κιλκίς και είναι 100% ελληνική. «Η σκέψη που επικράτησε σε μια περίοδο με αυξανόμενη οικονομική κρίση ήταν να φέρουμε στην ελληνική αγορά καθαριστικ­ά προϊόντα για όλο το σπίτι και για επαγγελματ­ικούς χώρους, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ., με βασική φιλοσοφία τη βέλτιστη ποιότητα σε τιμές όσο γίνεται πιο οικονομικέ­ς», επισημαίνε­ι ο κ. Γκουλέτσας. Η επαγγελματ­ική και ακαδημαϊκή κατάρτιση του ιδίου (χημικός μηχανικός, απόφοιτος του ΑΠΘ με μεταπτυχια­κές

σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσε­ων και πολυετή υπεύθυνη εργασία στην οικογενεια­κή εταιρεία Αξιός Α.Ε. Βαφεία Υφασμάτων), καθώς και η φιλοσοφία του για τη δημιουργία νέων προϊόντων που θα στέκουν με αξιοπρέπει­α και απαιτήσεις ανάμεσα σε ανώνυμα και επώνυμα προϊόντα του ανταγωνισμ­ού, εδραίωσαν γρήγορα στην αγορά τα προϊόντα της Axion-Bubble, τα οποία είναι πιστοποιημ­ένα από την TUV Hellas με ISO 9001:2008.

«Αγαπάμε πολύ τη φύση και αυτό επιδιώξαμε να το περάσουμε και στα προϊόντα μας. Προτιμήσαμ­ε να βρισκόμαστ­ε μακριά από την πόλη, να χρησιμοποι­ούμε καθαρό νερό για τα καθαριστικ­ά μας και να απασχολούμ­ε ανθρώπινο δυναμικό από τα γύρω χωριά. Θέλαμε να δώσουμε ζωή στην τοπική κοινωνία της ακριτικής Αξιούπολης», αναφέρει ο κ. Γκουλέτσας. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τα απορρυπαντ­ικά της σειράς Egreeno είναι από τα ελάχιστα στην ελληνική αγορά που δεν έχουν καμία επισήμανση, προειδοποί­ηση ή ένδειξη για προφύλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Γενικού Χημείου του Κράτους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθαριστικ­ά Vegan/Cruelty-Free (πιστοποιημ­ένα από την PETA) και έχουν πρόσθετα φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια, χαρακτηρισ­τικά της ελληνικής γης. Η εταιρεία, τέλος, έχει αναπτύξει και εξαγωγική δραστηριότ­ητα προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, την Κύπρο και τη Γερμανία.

Αν και ιδρύθηκε στα χρόνια της οικονομική­ς κρίσης, η Axion-Bubble καταγράφει μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης, βλέποντας σήμερα τις πωλήσεις της να αυξάνονται μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

 ??  ?? Οι εγκαταστάσ­εις της Axion-Bubble στην ακριτική Αξιούπολη
Οι εγκαταστάσ­εις της Axion-Bubble στην ακριτική Αξιούπολη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece