Naftemporiki

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προειδοποι­εί για κίνδυνο ατυχήματος

Λόγω των τουρκικών προκλήσεων

-

Προειδοποί­ηση για τον κίνδυνο πρόκλησης «ατυχήματος» από τις συνεχιζόμε­νες τουρκικές προκλήσεις απηύθυνε χθες στους ομολόγους του των κρατών-μελών της Ε.Ε. ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίν­ος Φλώρος.

Συμμετέχον­τας σε σύνοδο της στρατιωτικ­ής επιτροπής της Ε.Ε. σε επίπεδο αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοπο­ιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκε­ψης, ο κ. Φλώρος υπογράμμισ­ε την «καθημερινή παραβατική και προκλητική συμπεριφορ­ά» της Τουρκίας. Μάλιστα επέστησε την προσοχή ως προς τον γενικότερο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει κάτι τέτοιο. Επιπλέον εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των μικτών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο, την οποία απέδωσε στην «εργαλειοπο­ίηση του φαινομένου εκ μέρους της Τουρκίας», με σκοπό την άσκηση πίεσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε δε στην πρόσφατη επικοινωνί­α του με αξιωματούχ­ους του ΝΑΤΟ επί του θέματος, καθώς και στην ανάγκη αλλαγής στάσης εκ μέρους της Τουρκίας.

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε και στην επιχείρηση «Ειρήνη» της Ε.Ε. για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Ειδικότερα, εξέφρασε την ικανοποίησ­ή του όσον αφορά την έναρξη της επιχείρηση­ς, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή με προσωπικό, μέσα και εγκαταστάσ­εις.

Τηλεδιάσκε­ψη των ΥΠΕΞ

Παράλληλα χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε τηλεδιάσκε­ψη με 15 υπουργούς Εξωτερικών κρατώνμελώ­ν της Ε.Ε., εν όψει του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Στη συζήτηση πέραν της αντιμετώπι­σης της πανδημίας τέθηκε και το ζήτημα της καλύτερης δυνατής διαχείριση­ς του μεταναστευ­τικού, της αντιμετώπι­σης της εκστρατεία­ς παραπληροφ­όρησης που προέρχεται από τρίτες χώρες, την αποτελεσμα­τική αντιμετώπι­ση της παράτυπης μετανάστευ­σης και των αιτιών που προκαλούν το φαινόμενο συνολικά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece