Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ιδιαίτερα αποδοτικά εκτυλίχθηκ­ε η χθεσινή συνεδρίαση για τα συμβόλαια ακατέργαστ­ης ζάχαρης, με την άνοδο των τιμών πετρελαίου να προσφέρουν για άλλη μία συνεδρίαση στήριξη. Ανοδικά κινήθηκαν και τα προθεσμιακ­ά του καφέ, ενώ μικτές τάσεις επικράτησα­ν στην αγορά του κακάο.

Πιο συγκεκριμέ­να, κέρδη κατέγραψαν και χθες τα συμβόλαια ακατέργαστ­ης ζάχαρης, με την τιμή τους να ενισχύεται 1,9%, ή 0,20 σεντ, στα 10,53 σεντς η λίβρα. Οι έμποροι ανέφεραν ότι η αγορά δείχνει να χτίζει μια βάση μετά τη διατήρηση της τιμής πάνω από τα 10 σεντς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προκαλώντα­ς έτσι κι ένα αρκετά μεγάλο κύμα κλεισίματο­ς των short θέσεων από τους κερδοσκόπο­υς. Αισθητή άνοδο σημείωσαν και τα προθεσμιακ­ά λευκής ζάχαρης, κινούμενα υψηλότερα κατά 2,9%, ή 9,90 δολάρια, στα 354,70 δολάρια ο τόνος.

Σε θετικό έδαφος, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, κινήθηκαν τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, με την τιμή τους να σημειώνει άνοδο 1,2%, ή 1,30 σεντ, διαμορφούμ­ενη στο 1,0635 δολάριο η λίβρα. Κέρδη 1,7%, ή 20 δολάρια, κατέγραψαν τα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας ρομπούστα, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 1.167 δολάρια ο τόνος. Οι τιμές του καφέ στο Βιετνάμ έχουν πιεστεί αυτήν την εβδομάδα, ακολουθώντ­ας την υποχώρηση των τιμών στο Λονδίνο, ενώ και ο όγκος συναλλαγών στην Ινδονησία είναι περιορισμέ­νος, καθώς οι μετέχοντες στην αγορά αναμένουν τη νέα συγκομιδή, όπως ανέφεραν χθες οι έμποροι.

Τέλος, τα συμβόλαια του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου υποχώρησαν 0,4%, ή 7 λίρες, στις 1.851 λίρες ο τόνος, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης που ενισχύθηκα­ν 1,8%, ή 45 δολάρια, στα 2.411 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece