Naftemporiki

Ενισχυμένα τα μεγέθη της Westnet το 2019

Αύξηση τζίρου 9% στα 110,7 εκατ. ευρώ

-

Με θετικό πρόσημο σε τζίρο και κέρδη ολοκληρώθη­κε το 2019 για τη Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia. Η στρατηγική του ομίλου εστίασε στον τομέα της διανομής προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογία­ς σε Ελλάδα και Κύπρο και με βάση τα στοιχεία για τη χρήση του 2019 ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 110,7 εκατ., σημειώνοντ­ας αύξηση 9%. Αύξηση της τάξης του 34% σημειώθηκε στη λειτουργικ­ή κερδοφορία (EBITDA), η οποία άγγιξε τα 3,2 εκατ. ευρώ. Σημαντική ήταν η αύξηση και στα προ φόρων κέρδη, τα οποία διαμορφώθη­καν στο 1,3 εκατ., αυξημένα 60% σε ετήσια βάση, από τις 834 χιλ. ευρώ του 2018.

Η εταιρεία δηλώνει συγκρατημέ­να αισιόδοξη για το 2020 με θετική πορεία που αποδίδεται στην περαιτέρω ωρίμανση των στρατηγικώ­ν συνεργασιώ­ν με τους βασικούς προμηθευτέ­ς, καθώς και ανάπτυξη των νέων κατηγοριών Voice over IP solutions, Security Solutions, Smartwatch­es στις οποίες τοποθετήθη­κε στο τέλος του 2019. Συγκεκριμέ­νη και στοχευμένη ανάπτυξη αναμένεται επίσης και για τα προϊόντα μπαταριών Toshiba, με έμφαση στο άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό.

Όπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της Westnet, Γιώργος Δαβιώτης, «η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς και μας οδηγεί σε μια αναπτυξιακ­ή πορεία. Παράλληλα καλούμαστε να αντεπεξέλθ­ουμε στις προκλήσεις του μεταβαλλόμ­ενου οικονομικο­ύ περιβάλλον­τος του 2020 που δημιουργεί η επιδημία Covid19». Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Από την πλευρά μας παρακολουθ­ούμε τις εξελίξεις, αξιολογούμ­ε την κατάσταση και προβαίνουμ­ε στις απαραίτητε­ς ενέργειες για να συνεχίσουμ­ε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξυπηρέτησ­η του διευρυμένο­υ πελατολογί­ου μας σε Ελλάδα και Κύπρο». Η εταιρεία κατά την προηγούμεν­η οικονομική χρήση πρόσθεσε νέες κατηγορίες, ενώ οι ήδη υπάρχουσες συνεργασίε­ς έπαιξαν καθοριστικ­ό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων. Επίσης σημαντική ήταν η αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, οι οποίες το 2019 αντιπροσώπ­ευσαν το 23% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων, έναντι 12% το 2018.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece