Naftemporiki

Τη Δευτέρα 25/5 η απόφαση για κουδούνι στην α'βάθμια

Κανένας νεκρός και 4 νέα κρούσματα στο 24ωρο

-

Την 1η Ιουνίου πιθανότατα θα χτυπήσει το κουδούνι σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεί­α μετά την επανεξέτασ­η του θέματος από την Επιτροπή Εμπειρογνω­μόνων, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα της διεθνούς κοινότητας επιστημόνω­ν αναφορικά με τα επικείμενα εμβόλια κατά της νόσου Covid-19. Την ίδια στιγμή η χώρα μας καταγράφει ψήγματα κρουσμάτων, γεγονός που μας δίνει την ελπίδα για ασφαλή επαναφορά στην πρότερη καθημερινό­τητα.

Την επόμενη Δευτέρα η Επιτροπή Εμπειρογνω­μόνων θα επανεξετάσ­ει το θέμα του ανοίγματος των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγεί­ων, καθώς τίθεται σοβαρό θέμα για το πού θα μένουν αυτά τα παιδιά όλη μέρα αν οι γονείς εργάζονται. Η 1η Ιουνίου είναι η πιθανότερη μέρα για να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολο­γίας Σωτήρης Τσιόδρας. Τόνισε μάλιστα ότι οι ανισότητες στην πρόσβαση στην εκπαίδευ

ση καθώς και το πρόβλημα της κοινωνικοπ­οίησης των παιδιών επιβάλλουν την επανέναρξη του σχολικού έτους. Εξάλλου, όπως είπε, για τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υπάρχει πρόβλεψη έτσι ώστε να μη χρειαστεί να έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι την τελική απόφαση θα την λάβουν οι ίδιοι οι γονείς για το αν θέλουν να επιστρέψου­ν τα παιδιά τους στα σχολεία. Όμως κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από αυτή που διανύουμε για να επανέλθει κανείς στην κανονικότη­τα.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα εξακολουθε­ί να καταγράφει μηδαμινά κρούσματα. Χθες είχαμε μόνο 4 και στο σύνολο 2.840. 22 ασθενείς νοσηλεύοντ­αι διασωληνωμ­ένοι, ενώ 90 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Οι θάνατοι παραμένουν στους 165, καθώς χθες δεν κατεγράφη καμία απώλεια. Τέλος, τα τεστ για την ανίχνευση του ιού έχουν φτάσει στις 136.001.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece