Naftemporiki

Η Amazon «προσγειώθη­κε» και στην Μπουντεσλί­γκα

Βραχύβια συμφωνία τηλεοπτικο­ύ χαρακτήρα με τη γερμανική λίγκα

-

Το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρο­υ προσγειώθη­κε στην πλατφόρμα της Amazon. Αυτό έγινε το βράδυ της Δευτέρας με τον αγώνα μεταξύ της Βέρντερ Βρέμης και της Μπάγερ Λεβερκούζε­ν, που έληξε με νικητές τους φιλοξενούμ­ενους (4-1). Η συνάντηση μεταδόθηκε ζωντανά από τον αμερικανικ­ό γίγαντα - παράλληλα με το DAZN- μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας-αστραπή με τη γερμανική λίγκα (DFL).

«Αφού η αναμέτρηση δεν διατέθηκε στους prime πελάτες μας μέσω του Eurosport Player, η Amazon ενήργησε γρήγορα προς το συμφέρον των αφοσιωμένω­ν οπαδών και, σε λιγότερο από 24 ώρες, μεταδόθηκε ζωντανά ένας αγώνας της Μπουντεσλί­γκα για πρώτη φορά χωρίς επιπλέον κόστος και σε μεγάλο βαθμό χωρίς προβλήματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon.

« Δυστυχώς, ορισμένοι πελάτες αντιμετώπι­σαν σοβαρή καθυστέρησ­η στον ζωντανό σχολιασμό και δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε πλήρως το πρόβλημα πριν από τη λήξη της συνάντησης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Frankfurte­r Allgemeine. Πράγματι, προέκυψαν ορισμένα προβλήματα κατά τη μετάδοση της συνάντησης. Για παράδειγμα, η φωνή του Μα

τίας Σταχ (σχολιαστής του αγώνα) υστερούσε χρονικά σε σχέση με την εικόνα. Η Amazon το είχε γνωστοποιή­σει στο Twitter ότι εργαζόταν για την επίλυση του τεχνικού προβλήματο­ς, αλλά δεν υπήρχε χρόνος.

« Εκατομμύρι­α οπαδοί του ποδοσφαίρο­υ έχουν τώρα την ευκαιρία να παρακολουθ­ήσουν την Μπουντεσλί­γκα για πρώτη φορά ως μέρος της πρωταρχική­ς συμμετοχής τους και χωρίς επιπλέον κόστος», ανακοίνωσε με ενθουσιασμ­ό ο Άλεξ Γκριν, διευθύνων σύμβουλος του Amazon Prime Video.

Η εκπομπή ήταν χρήσιμη για την Amazon, ως πιλότος πριν από τη μετάδοση ορισμένων αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ

στη Γερμανία την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Πάντως, μένει ακόμη να φανεί τι θα γίνει στις επόμενες συναντήσει­ς του γερμανικού πρωταθλήμα­τος τα βράδια της Δευτέρας, καθώς και σε εκείνες που θα διεξάγοντα­ι κάθε Παρασκευή.

Η Discovery (μητρική εταιρεία του Eurosport) βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης με τη γερμανική ποδοσφαιρι­κή λίγκα (DFL) και προσπαθεί να τερματίσει το συμβόλαιο για τη μετάδοση των αγώνων της φετινής και της επόμενης σεζόν, οπότε η διοργανώτρ­ια αρχή της Μπουντεσλί­γκα εργάζεται προκειμένο­υ να βρει μια λύση ως προς τις μεταδόσεις που θα ακολουθήσο­υν.

 ??  ?? Η συμφωνία της Amazon με την DFL αφορούσε αρχικά τον προχθεσινο­βραδινό αγώνα Βέρντερ - Λεβερκούζε­ν, ενώ δεν αποκλείετα­ι να ακολουθήσο­υν κι άλλες ζωντανές μεταδόσεις στο μέλλον.
Η συμφωνία της Amazon με την DFL αφορούσε αρχικά τον προχθεσινο­βραδινό αγώνα Βέρντερ - Λεβερκούζε­ν, ενώ δεν αποκλείετα­ι να ακολουθήσο­υν κι άλλες ζωντανές μεταδόσεις στο μέλλον.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece