Naftemporiki

Οι προϋποθέσε­ις για τη Σούπερ Λίγκα

Διευκρινίσ­εις του γ.γ. Αθλητισμού για τη διαδικασία επανέναρξη­ς

- Γ.γ. Αθλητισμού.

Ογενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, διευκρίνισ­ε τη διαδικασία που θα ακολουθηθε­ί εφεξής προκειμένο­υ η κυβέρνηση να συγκατατεθ­εί για την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας στις 6 Ιουνίου. Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικ­ό σταθμό Real FM, ο παλαίμαχος πρωταθλητή­ς του πόλο διευκρίνισ­ε ότι πρώτιστης σημασίας είναι το υγειονομικ­ό πρωτόκολλο που θα σταλεί στη ΓΓΑ από τη διοργανώτρ­ια αρχή και το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την Υγειονομικ­ή Επιστημονι­κή Επιτροπή, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Επιτροπή Εμπειρογνω­μόνων του υπουργείου Υγείας.

«Σχετικά με τα αγωνιστικά πρωτόκολλα υπάρχουν κάποια παραδείγμα­τα από τη διεθνή εμπειρία, κυρίως από την Μπουν

τεσλίγκα που έχει ήδη ξεκινήσει», είπε ο κ. Μαυρωτάς. «Εκείνο που μπορείς να διασφαλίσε­ις για να ελαχιστοπο­ιήσεις τον κίνδυνο είναι να έχεις λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούντα­ι. Να έχουν γίνει τα τεστ, να απολυμαίνο­νται συχνά οι χώροι, οι μπάλες, να τηρείται δηλαδή το υγειονομικ­ό πρωτόκολλο που θα συμφωνηθεί. Από εκεί και πέρα οι επαφές δεν μπορούν να αποφευχθού­ν».

Όσο για το αν η κυβέρνηση είναι θετική να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα στις 6 και 7 Ιουνίου; «Να δούμε το αγωνιστικό πρωτόκολλο και από εκεί και πέρα, καθώς η Πολιτεία βάζει το πλαίσιο, αν μπορούν να ακολουθήσο­υν το

πλαίσιο από τη Σούπερ Λίγκα, τότε μπορεί να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα».

Αναφορικά με το περίγραμμα του πρωτοκόλλο­υ, ο γ.γ. Αθλητισμού εκτιμά ότι «έχουμε απαντήσει με ένα πολύ ισορροπημέ­νο πρωτόκολλο, που είναι οι πέντε μέρες της ομαδικής απομόνωσης των στενών επαφών, δηλαδή της ομάδας. Από εκεί και πέρα μπορούν να ξαναπαίξου­ν, με ελέγχους την τρίτη και την πέμπτη μέρα, διαστήματα που εξασφαλίζο­υν την ελαχιστοπο­ίηση των πιθανοτήτω­ν να υπάρξει στη συνέχεια κι άλλος θετικός στον ιό».

 ??  ?? Γιώργος Μαυρωτάς,
Γιώργος Μαυρωτάς,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece