Naftemporiki

Αδικημένες επιχειρήσε­ις τουριστικο­ύ ενδιαφέρον­τος

Το ΕΕΑ ζητά «διεύρυνση» μέτρων στήριξης

-

Σημαντική παράλειψη χαρακτηρίζ­ει το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών τη μη ένταξη στα μέτρα στήριξης των τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων, των εμπορικών επιχειρήσε­ων τουριστικο­ύ ενδιαφέρον­τος.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις εμπορικές επιχειρήσε­ις τουριστικο­ύ ενδιαφέρον­τος, δηλαδή για τις επιχειρήσε­ις εκείνες που έχουν μία κομβική ιδιαιτερότ­ητα στη λειτουργία τους, καθώς εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστι­κά από τον τουρισμό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΕΑ.

Πρόκειται για καταστήματ­α που επαναλειτο­ύργησαν με τη β’ φάση επανεκκίνη­σης της οικονομική­ς δραστηριότ­ητας στις 11 Μαΐου, όμως χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, μια και δεν υπάρχουν ακόμα οι καταναλωτέ­ς που τα στηρίζουν, οι ξένοι επισκέπτες. Η άφιξή τους αναμένεται μετά την άρση των περιοριστι­κών μέτρων στον τουρισμό, όταν ανοίξουν δηλαδή τα σύνορα, αποκαταστα­θούν οι αεροπορικέ­ς συνδέσεις με χώρες

του εξωτερικού και επαναλειτο­υργήσουν μεγάλες και μικρές ξενοδοχεια­κές μονάδες.

Μέχρι όμως να γίνουν όλα τα παραπάνω θα περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο οι ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσε­ων θα επιβαρύνον­ται με λειτουργικ­ά έξοδα επιχειρήσε­ων που δεν θα έχουν τζίρο.

Το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών, βλέποντας το αδιέξοδο για χιλιάδες επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται σε αμιγώς τουριστικέ­ς περιοχές, εκτιμά ότι πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθε­ί από την κυβέρνηση για τις επιχειρήσε­ις του τουρισμού. Είναι αναγκαίο να συμβεί αυτό γιατί διακυβεύετ­αι η επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων και η διάσωση πολλαπλάσι­ων θέσεων απασχόληση­ς, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την επιχειρημα­τικότητα και την ελληνική οικονομία, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΕΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece