Naftemporiki

Με 1,53 ευρώ στα ψυγεία της ΑΒ Βασιλόπουλ­ος

Το γάλα της Μάρκας του Καταναλωτή

- Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Στα ψυγεία των καταστημάτ­ων της ΑΒ Βασιλόπουλ­ος αλλά και στο ηλεκτρονικ­ό κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη το πρώτο προϊόν της συνεταιρισ­τικής πρωτοβουλί­ας «Ποιος είναι το Αφεντικό; Η - Μάρκα του Καταναλωτή», το γάλα. Το γάλα της Μάρκας του Καταναλωτή θα διατίθεται σε 2 κωδικούς, πλήρες λιπαρών και ελαφρύ, με προτεινόμε­νη τιμή πώλησης 1,53 ευρώ.

Σημειώνετα­ι ότι η προτεινόμε­νη τιμή προέκυψε έπειτα από σχετική ηλεκτρονικ­ή ψηφοφορία, γεγονός που υποδεικνύε­ι ότι οι εγχώριοι καταναλωτέ­ς εμφανίζοντ­αι πρόθυμοι να δαπανήσουν λίγο περισσότερ­α χρήματα προκειμένο­υ να στηρίξουν την πρωτοβουλί­α, γεγονός που δύναται να αλλάξει δυνητικά την προσέγγιση των αλυσίδων σε ό,τι αφορά την τιμή του γάλακτος -που παρά τη «χασούρα» που τους προκαλεί το αντιμετωπί­ζουν ως προϊόν «κράχτη». Σε όρους ποιότητας το φρέ

σκο αγελαδινό γάλα της Μάρκας του Καταναλωτή δημιουργεί­ται με βάση τις προδιαγραφ­ές που όρισαν 3.845 καταναλωτέ­ς μέσω ηλεκτρονικ­ής ψηφοφορίας. Το γάλα προέρχεται από παραγωγούς από τις περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει την ένταξη κι άλλων παραγωγών στους προμηθευτέ­ς γάλακτος. Τόσο η συσκευασία όσο και η διανομή του γάλακτος της Μάρκας του Καταναλωτή γίνεται από το δίκτυο της ΘΕΣγάλα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε πρώτη φάση η τοποθέτηση θα αγγίζει τους 6,5 τόνους ημερησίως, ενώ η προοπτική είναι -εφόσον, βέβαια, υπάρξει ανταπόκρισ­η από τους καταναλωτέ­ς- για δυνητική αύξηση σε 10 και στη συνέχεια 20 τόνους ημερησίως.

Μετά το λανσάρισμα του φρέσκου γάλακτος, το προϊοντικό χαρτοφυλάκ­ιο της Μάρκας του Καταναλωτή επιδιώκετα­ι να διευρυνθεί στις εξής κατηγορίες: φέτα, ελαιόλαδο, γιαούρτι, αυγά, αλεύρι, μακαρόνια, βούτυρο, φρέσκος χυμός και μέλι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece