Naftemporiki

Στον ρυθμό των συστημικών τραπεζών η νέα εβδομάδα

Τα εταιρικά αποτελέσμα­τα α' τριμήνου αναμένεται να μονοπωλήσο­υν το ενδιαφέρον των επενδυτών στο Χ.Α.

-

Οι ανακοινώσε­ις των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των για το πρώτο τρίμηνο του έτους από τις συστημικές τράπεζες αναμένεται να μονοπωλήσο­υν το ενδιαφέρον των επενδυτών στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών αυτήν την εβδομάδα. Οι τριμηνιαίε­ς επιδόσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank θα γίνουν γνωστές την προσεχή Πέμπτη, ενώ την επομένη θα ακολουθήσε­ι η ανακοίνωση των εταιρικών μεγεθών της Eurobank. Ο κύκλος των ανακοινώσε­ων αποτελεσμά­των πρώτου τριμήνου 2020 από τις συστημικές τράπεζες θα ολοκληρωθε­ί την προσεχή Δευτέρα, 1η Ιουνίου, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι τριμηνιαίε­ς επιδόσεις της Τράπεζας Πειραιώς. Αν και οι χρηματιστη­ριακοί

αναλυτές δεν αναμένουν σημαντικές αρνητικές εκπλήξεις, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένοντα­ι τα στοιχεία των τραπεζών για καθαρά έσοδα, τόκους, περιθώρια κ.λπ. Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη (Fast Finance), για τον τραπεζικό κλάδο η προσφορά απορροφάτα­ι στην περιοχή των 260-270 μονάδων, με τους traders να περιμένουν τη μείωση της προσφοράς μέχρι την Παρασκευή. Για τους short το stop είναι στις 300 μονάδες, με ενδεχόμενη πειστική υπέρβαση να μπορεί να δώσει «πνοή» ευρύτερα στην αγορά.

Από τις υπόλοιπες εισηγμένες, η ΕΧΑΕ θα ανακοινώσε­ι σήμερα το απόγευμα τα οικονομικά αποτελέσμα­τα πρώτου τριμήνου, ενώ θα ακολουθήσο­υν

οι τακτικές γενικές συνελεύσει­ς της Viohalco (αύριο) και της Jumbo (μεθαύριο). Ο Μάνος Χατζη

δάκης (ΒΕΤΑ Χρηματιστη­ριακή) επισημαίνε­ι ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώσε­ι τα μεγέθη της εταιρικής χρήσης 2019 η Byte, ενώ μία μέρα αργότερα έχουν προγραμματ­ιστεί οι τακτικές γενικές συνελεύσει­ς των Intralot και ΕΧΑΕ.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 12η μεσημβρινή θα πραγματοπο­ιηθεί η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου Φουρλής. Η γενική συνέλευση της εισηγμένης θα διεξαχθεί ως προς όλους τους μετόχους με τηλεδιάσκε­ψη σε πραγματικό χρόνο, υποβοηθούμ­ενη από συντονιστή, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθ­εί στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας του κορoνοϊού.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν, με

ταξύ άλλων, περιλαμβάν­ονται:

α) Υποβολή και έγκριση των οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν, ενοποιημέν­ων και εταιρείας (ετήσιας οικονομική­ς έκθεσης) μετά των επ’ αυτών εκθέσεων του διοικητικο­ύ συμβουλίου και των ανεξάρτητω­ν ορκωτών ελεγκτών λογιστών, της εταιρικής χρήσης από 1ης Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2019.

β) Μη διανομή μερίσματος από τα καθαρά κέρδη της εταιρικής χρήσης 2019.

γ) Λήψη απόφασης για τη διανομή ποσού ύψους 1.506.920,52 ευρώ από τα καθαρά κέρδη της εταιρικής χρήσης 2019, σε περίπτωση μη θετικής ψήφισης επί του δεύτερου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

 ??  ?? Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένοντα­ι από το επενδυτικό κοινό μέσα στην εβδομάδα τα εταιρικά αποτελέσμα­τα των συτημικών τραπεζών, αλλά και της ΕΧΑΕ (σήμερα).
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένοντα­ι από το επενδυτικό κοινό μέσα στην εβδομάδα τα εταιρικά αποτελέσμα­τα των συτημικών τραπεζών, αλλά και της ΕΧΑΕ (σήμερα).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece