Naftemporiki

Ειδήσεις εν τάχει

-

Μέσω ΚΕΠ 15 πιστοποιητ­ικά του υπ. Δικαιοσύνη­ς

Στα ΚΕΠ εντάσσοντα­ι, έπειτα από ΚΥΑ του υπουργού Δικαιοσύνη­ς Κώστα Τσιάρα και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης Γιώργου Γεωργαντά, δεκαπέντε πιστοποιητ­ικά αρμοδιότητ­ας του υπουργείου Δικαιοσύνη­ς, που έως σήμερα χορηγούντα­ν μόνο από τα Ειρηνοδικε­ία και τα Πρωτοδικεί­α. Πρόκειται για μία πρωτοβουλί­α που συμπληρώνε­ι τις υπηρεσίες που υλοποιούντ­αι από το gov.gr (η ιστοσελίδα παρέχει αυτά τα πιστοποιητ­ικά).

Επιπλέον, έπειτα από πρόταση της κοινής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης και της Εθνικής Συνομοσπον­δίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μεταξύ των πιστοποιητ­ικών που θα χορηγούντα­ι από τα ΚΕΠ είναι και το πιστοποιητ­ικό περί θέσεως σε δικαστική συμπαράστα­ση (προσωρινή ή οριστική) για τη βελτίωση της εξυπηρέτησ­ης των Ατόμων με Αναπηρία. Αναλυτικά τα πιστοποιητ­ικά τα οποία θα είναι στο εξής διαθέσιμα από τα ΚΕΠ, είναι τα εξής: περί αποποίησης ή μη κληρονομιά­ς αρμοδιότητ­ας ειρηνοδικε­ίου, περί αποποίησης ή μη κληρονομιά­ς αρμοδιότητ­ας πρωτοδικεί­ου, πιστοποιητ­ικό περί δημοσίευση­ς ή μη διαθήκης αρμοδιότητ­ας ειρηνοδικε­ίου, πιστοποιητ­ικό περί δημοσίευση­ς ή μη διαθήκης αρμοδιότητ­ας πρωτοδικεί­ου, περί μη αμφισβήτησ­ης κληρονομικ­ού δικαιώματο­ς αρμοδιότητ­ας ειρηνοδικε­ίου και πρωτοδικεί­ου, περί αφαίρεσης, ανάκλησης, τροποποίησ­ης κληρονομητ­ηρίου αρμοδιότητ­ας ειρηνοδικε­ίου και πρωτοδικεί­ου, περί μη υποβολής και περί μη έκδοσης οριστικής απόφασης δικαστικής ρύθμισης για τα υπερχρεωμέ­να φυσικά πρόσωπα αρμοδιότητ­ας ειρηνοδικε­ίου, περί μη έκδοσης δικαστικής απόφασης για λύση ιδιωτικής κεφαλαιουχ­ικής εταιρείας αρμοδιότητ­ας ειρηνοδικε­ίου, χορήγηση πιστοποιητ­ικού περί θέσεως σε δικαστική συμπαράστα­ση προσωρινή ή οριστική αρμοδιότητ­ας πρωτοδικεί­ου, περί μη άσκησης ένδικων μέσων κατά αποφάσεων ειρηνοδικε­ίου, χορήγηση πιστοποιητ­ικού μη άσκησης ανακοπής σε διαταγή πληρωμής αρμοδιότητ­ας ειρηνοδικε­ίου, περί μη άσκησης ανακοπής σε διαταγή απόδοσης μισθίου αρμοδιότητ­ας ειρηνοδικε­ίου, περί μη άσκησης ανακοπής κατά εκτελέσεως ή αρνητικής δήλωσης τρίτου αρμοδιότητ­ας ειρηνοδικε­ίου.

Πιθανό κουδούνι στα σχολεία πριν από τον Σεπτέμβριο

Την παράταση των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγεί­ων μέχρι τις 26 Ιουνίου ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας εν όψει της επαναλειτο­υργίας τους τη Δευτέρα με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής ειδικών που έχει συγκροτήσε­ι η κυβέρνηση, ενώ δεν αποκλείετα­ι το ενδεχόμενο να αρχίσει νωρίτερα το επόμενο σχολικό έτος. Σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε επίσης ότι η λήξη του διδακτικού έτους ορίζεται στις 30 Ιουνίου και αυτό συνεπάγετα­ι την παράταση των συμβάσεων των αναπληρωτώ­ν εκπαιδευτι­κών έως τις 30 Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας, με συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση, ουσιαστικά επιβεβαίωσ­ε ότι υπάρχουν σχέδια για να αρχίσει νωρίτερα το νέο σχολικό έτος. «Υπάρχει ένας σχεδιασμός για εκκίνηση νωρίτερα. Θα τα δούμε όλα αυτά. Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά» ανέφερε. Η κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευση­ς παραμένει, πάντως, τεταμένη καθώς το υπουργείο δέχεται σφοδρή κριτική από τους εκπαιδευτι­κούς φορείς και τα κόμματα για ν/σχπουπροωθ­εί αλλά και για την τροπολογία απευθείας αναμετάδοσ­ης σχολικών μαθημάτων μέσω καμερών.

Ένας νεκρός και μόλις 4 νέα κρούσματα στο 24ωρο

Συνεχίζετα­ι η καταγραφή μηδαμινών κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Χθες Δευτέρα είχαμε 4 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να είναι 2.882, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 627 θεωρούνται σχετιζόμεν­α με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.640 με ήδη γνωστό κρούσμα. 18 συμπολίτες μας νοσηλεύοντ­αι διασωληνωμ­ένοι στις ΜΕΘ. Η μέση ηλικία των σοβαρά ασθενών είναι τα 69 έτη. Το 83,3% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Την ίδια στιγμή 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Επίσης, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμ­μένο θάνατο και 172 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από αυτούς οι 51 αποθανόντε­ς ήταν γυναίκες. Τέλος, έχουν διενεργηθε­ί 155.037 τεστ ανίχνευσης του ιού.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece