Naftemporiki

Επενδυτική «γέφυρα» Αθήνας - Βερολίνου

-

Επενδύσεις

σε ενέργεια, περιβάλλον και καινοτομία είναι το θέμα συνάντησης 60 και πλέον Γερμανών επενδυτών-επιχειρημα­τιών και άνω των 90 Ελλήνων επιχειρημα­τιών που θα πραγματοπο­ιηθεί, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2020 με στόχο τη δημιουργία «γέφυρας» μεταξύ Αθήνας - Βερολίνου.

Η πρώτη ψηφιακή εκδήλωση επιχειρημα­τικής δικτύωσης με τίτλο «Hellenic-German Virtual Business Forum-Virtual B2B Meetings in Energy, Renewables, Environmen­tal Technologi­es and Innovation», συνδιοργαν­ώνεται από το Γραφείο Οικονομικώ­ν & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου και το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο.

Κατά την έναρξη, την εκδήλωση θα χαιρετίσου­ν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφει­α, Κώστας Φραγκογιάν­νης, o αναπληρωτή­ς γενικός διευθυντής και επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Βιομηχανικ­ών και Εμπορικών Επιμελητηρ­ίων Γερμανίας (DIHK), Dr. Volker Treier, και ο πρόεδρος του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, Κωνσταντίν­ος Μαραγκός, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επικεφαλής του Οικονομικο­ύ Γραφείου του Πρωθυπουργ­ού, Αλέξης Πατέλης. Η e-εκδήλωση υλοποιείτα­ι σε συνέχεια του επιτυχημέν­ου «Ελληνογερμ­ανικού Οικονομικο­ύ Φόρουμ-Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων», που πραγματοπο­ιήθηκε στις 9 Μαρτίου στο Βερολίνο, μετά από πρωτοβουλί­α του Έλληνα πρωθυπουργ­ού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας καγκελάριο­υ Άγκελα Μέρκελ.

Οι B2B επαφές θα λάβουν χώρα μέσω ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας, που αναπτύχθηκ­ε ειδικά για τον σκοπό αυτό και στην οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχο­υν σημαντικές ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσε­ις.

Στόχος του ψηφιακού φόρουμ είναι μέσα από virtual B2B επαφές, που θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες, Έλληνες και Γερμανοί επιχειρημα­τίες να διερευνήσο­υν τις δυνατότητε­ς επιχειρημα­τικών και επενδυτικώ­ν συνεργειών στους τομείς της ενέργειας, των ΑΠΕ, των περιβαλλον­τικών τεχνολογιώ­ν και της καινοτομία­ς. [ SID: 13550858]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece