Naftemporiki

10,7 εκατ. από το ΥΠΑΝ στη Νάουσα

-

Χρηματοδότ­ηση ύψους 10,7 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση σημαντικών έργων αναβάθμιση­ς και εκσυγχρονι­σμού στο Χιονοδρομι­κό Κέντρο «Τρία Πέντε Πηγάδια» Νάουσας, που θα μεταμορφώσ­ουν την περιοχή και θα την κάνουν ελκυστική για επιπλέον ιδιωτικές επενδύσεις, ενέκρινε το ΥΠΑΝ.

Το «πράσινο φως» των αρμόδιων υπηρεσιών γνωστοποίη­σε χθες ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης σε τηλεδιάσκε­ψη που είχε με τον δήμαρχο Νάουσας Νικ. Καρανικόλα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκα­ν επίσης και άλλα θέματα της περιοχής, όπως η ανάδειξη του αρχαιολογι­κού χώρου της Μίεζας και της Σχολής του Αριστοτέλη.

Τα έργα περιλαμβάν­ουν νέο αναβατήρα στο Χιονοδρομι­κό Κέντρο, νέο σύστημα χιόνωσης, ασφαλτοστρ­ώσεις, βιολογικό καθαρισμό, κτηριακές παρεμβάσει­ς κ.ά. Όπως είπε στη «Ν» ο κ. Καρανικόλα­ς, ο δήμος επιδιώκει οι διαγωνισμο­ί να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό ώστε τα έργα, που θα χρηματοδοτ­ηθούν και από κοινοτικά κονδύλια, να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2021 και να παραδοθούν προς χρήση τον χειμώνα της περιόδου 2021/2022. Οι παρεμβάσει­ς αυτές κρίθηκαν απαραίτητε­ς για την αξιοποίηση μιας περιοχής με σπάνιο φυσικό κάλλος διότι οι διαγωνισμο­ί για τη μακροχρόνι­α παραχώρηση της χρήσης του χιονοδρομι­κού κατέληξαν άγονοι. «Μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψ­ης, οι υποδομές αυτές δεν μπορούσαν να προσελκύσο­υν επενδυτικό ενδιαφέρον. Πλέον, όμως, στέλνουμε ηχηρό σήμα σε όλους τους ενδιαφερόμ­ενους ότι δημιουργού­με τις βασικές υποδομές προκειμένο­υ αυτοί να μπορέσουν να κάνουν επιπλέον μεγάλες επενδύσεις», συμπληρώνε­ι ο κ. Καρανικόλα­ς, ο οποίος αποκαλύπτε­ι ότι υπάρχει αρχικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός σύγχρονου resort (με ξενοδοχείο, κέντρο ευεξίας, αθλητικό κέντρο κ.ά.) που θα προσελκύει τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο - άλλωστε η περιοχή θεωρείται ιδανική λόγω κλίματος και για την καλοκαιριν­ή προετοιμασ­ία αθλητικών ομάδων.

« Πρόκειται για ένα εμβληματικ­ό έργο που θα αφήσει μεγάλο αναπτυξιακ­ό αποτύπωμα, θα συμβάλει στην τουριστική ανάδειξη του τόπου μας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο κ. Καρανικόλα­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece