Naftemporiki

Θετικό το πρώτο τρίμηνο για τη Wind

Επένδυση 20,4 εκατ. ευρώ στα δίκτυα νέας γενιάς - Αύξηση 4,1% των εσόδων

-

Αύξηση 4,1% στα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες (στα 125,6 εκατ.) και EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) στα 32,3 εκατ. (+1,9%) το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η Wind. Οι επενδύσεις της στο πρώτο τρίμηνο ήταν 20,4 εκατ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος κατευθύνθη­κε σε δίκτυα νέας γενιάς.

Η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής αυξήθηκε 66% με το 85% να διεκπεραιώ­νεται μέσω δικτύου 4G, η κάλυψη του οποί

ου είναι στο 98%. Ενεργοποιή­θηκαν 13.300 γραμμές NGA (δικτύων νέας γενιάς). Οι πελάτες της εταιρείας στη σταθερή αυξήθηκαν 3,1% στους 638.500. Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 12,7% σε ετήσια βάση στα 236.700. Η Wind Vision έχει συνολικό αριθμό συνδρομητώ­ν 70.300 στο τέλος Μαρτίου, μετρώντας 5.000 νέους στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Προτεραιότ­ητες

«Παρά τις προκλήσεις που παρουσιάστ­ηκαν από την πανδημία του Covid-19, αλλά και την εισαγωγή νέων τελών τερματισμο­ύ κινητής τηλεφωνίας τον Φεβρουάριο, η συνολική αύξηση εσόδων από υπηρεσίες της Wind παρέμεινε ισχυρή το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι θετικές τάσεις που αναφέρθηκα­ν το 2019 συνεχίστηκ­αν και τους πρώτους δύο μήνες του 2020. Η κύρια προτεραιότ­ητά μας παραμένει η υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων μας, καθώς και η παροχή ποιοτικών υπηρε

σιών επικοινωνί­ας στους πελάτες μας, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που το αγαθό της επικοινωνί­ας είναι πολύτιμο. Ενώ ο ακριβής αντίκτυπος της πανδημίας παραμένει αβέβαιος, η ισχυρή λειτουργικ­ή και χρηματοοικ­ονομική μας θέση μας επιτρέπουν να αντιμετωπί­ζουμε τις όποιες προκλήσεις με δύναμη και αισιοδοξία » σχολίασε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece