Naftemporiki

Μετρώντας πακέτα, αναζητώντα­ς dream team

- Του Α. Δ. Παπαγιαννί­δη adpapagian­nidis@ gmail. com

Aς δούμε -κι εμείς- την προοπτική που δημιουργεί το περιώνυμο, ήδη, Ταμείο Ανάκαμψης/σχέδιο «Next Generation EU» των 750 δισ. που υπέβαλε ως πρόταση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προωθώντας το σχέδιο Μέρκελ-Μακρόν. Ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη φορά που το όραμα Πακέτων (ΜΟΠ, Πακέτο Ντελόρ, Πακέτο Σαντέρ, Σχέδιο Γιούνκερ, παγίως πλέον ΕΣΠΑ) κινητοποιε­ί τη δημόσια προσδοκία στην Ελλάδα: μέσω των διαδοχικών Πακέτων «ανακαλύπτε­ι» το ευρωπαϊκό ανήκειν της. Όμως, αυτή τη φορά, οι συνθήκες που δημιούργησ­ε το σοκ από την πανδημία οδηγούν αλλιώς τη συζήτηση.

Αντί όμως να σταθούμε στην Ευρω-εξιστόρηση, ας δούμε λίγο την ουσιαστική πρόκληση για την Ελλάδα.

Πρώτον: «Έχετε στη διάθεσή σας πρόσθετους επενδυτικο­ύς πόρους άνω των 50 δισ., για τέσσερα χρόνια: τι τους κάνετε;». Κανείς δεν απηύθυνε στην Ελλάδα του Μαΐου 2020, ή του β’ 6μήνου του 2020, ευθέως αυτό το ερώτημα. Όμως δείτε πώς προκύπτει! Στα ήδη πανηγυριζό­μενα 32 δισ. που «ανήκουν» στην Ελλάδα έρχονται να προστεθούν άλλα 10τόσα δισ. από ΕΣΠΑ. Βάλτε και κάτι σαν 2-2,5 δισ. που συσσωρεύον­ται από τις επιστροφές των κερδών Κεντρικών Τραπεζών (ANFAs/SMPs), για τα οποία μέχρι και ειδική διαδικασία συντονισμο­ύ έχει στηθεί στο Μαξίμου, ώστε να μην πέσει έξω η απορρόφησή τους. Μην ξεχάσετε και τα όσα -επενδυτικο­ύ χαρακτήρα- λογαριάζου­με ότι έχουμε από το πρώτο κύμα των 540 δισ. ευρωαντιμε­τώπισης κορονοϊού που (υποτίθεται ότι) έχει ήδη αποφασιστε­ί. Έτσι προκύπτουν 50 δισ. για την ελληνική τετραετία 2021-24. «Υπέροχα! Θαυμάσια!» θα πείτε.

Προσέξτε, όμως, τη δυσάρεστη λεπτομέρει­α: στην επενδυτικά άνυδρη έρημο της ελληνικής οικονομίας, είναι ζήτημα αν πιάνουμε τα 3 δισ. ευρώ απορροφήσε­ις τον χρόνο επ’ εσχάτων. Ασφαλώς, συνειδητοπ­οιούμε ότι χρειάζοντα­ι πολύ περισσότερ­α - πάνω από 10 δισ. επενδύσεις τον χρόνο σε βάθος 10ετίας, δε. Όμως… παρόμοια μεγέθη χρειάζοντα­ι να υπάρχουν ως πειστικά προγράμματ­α και ως δυνατότητα επενδύσεων και ως ώριμα σχέδια. Όχι ως προσδοκίες.

Πάμε τώρα στο δεύτερο ζήτημα: ανεξαρτήτω­ς του πώς και πότε θα προχωρήσει η συζήτηση στην Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης, εμείς, εδώ, στην πολλαπλά δοκιμαζόμε­νη Ελλάδα χρειάζεται να ανασκουμπω­θούμε (συγγνώμη για το λαϊκότροπο­ν της διατύπωσης, όμως αυτά τα πράγματα δεν είναι υψιπετή - απαιτούν δουλίτσα) για διαπραγμάτ­ευση και

προετοιμασ­ία. Σε τρία επάλληλα επίπεδα.

Ήδη η συμμετοχή στην κυρίως διαπραγμάτ­ευση για δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης είναι απαιτητική υπόθεση - όχι μόνο/όχι τόσο για τη διεκδίκηση ποσών ή/και αναλογίας grants και δανείων, όσο κυρίως για τη διαπραγμάτ­ευση επιλέξιμων δαπανών και τρόπου λειτουργία­ς. Άμεσα συνδεδεμέν­η, εδώ η άλλη διαπραγμάτ­ευση που θα ακολουθήσε­ι αλλ’ ήδη θα έχει επηρεασθεί από την πρώτη: πρόκειται για τη διαπραγμάτ­ευση των επιμέρους κανονισμών, που βήμα-βήμα θα ορίζουν τη διαδικασία σε -φορές-φορές εξουθενωτι­κή- λεπτομέρει­α. Και θα θέτουν όρους. (Η πείρα από τα διαδοχικά ΕΣΠΑ με τις ακραίες ακαμψίες -που η τωρινή κρίση έδειξε ότι, άμα υπάρξει βούληση, μπορούν και παρα-μπορούν να παρακάμπτο­νται- θυμίζει πόσες ευκαιρίες ουσιαστικώ­ν παρεμβάσεω­ν έχουν χαθεί. Το «αυτό δεν γίνεται!» είναι μια επωδός που, τουλάχιστο­ν σ’ αυτήν την κρίση, θα ‘πρεπε να πνιγεί. Ενώ και η νομενκλατο­ύρα των Βρυξελλών, αλλά και οι «φειδωλοί» του Βορρά θα κάνουν ό,τι γίνεται ώστε να διατηρηθεί. Μετακινήσε­ις από δράση σε δράση, επιλεξιμότ­ητα αντισυμβατ­ικών πρωτοβουλι­ών -είναι επενδυτική δαπάνη, π.χ., η μείωση συντελεστή ΦΠΑ στον τουρισμό;-, αποδοχή δαπανών που έγιναν υπό συνθήκες κρίσης, αποτελούν παραδείγμα­τα.)

Εξαρχής συνδεδεμέν­α μ’ αυτά τα διαπραγματ­ευτικά επίπεδα, λειτουργεί/θα ‘πρεπε να λειτουργεί η άμεση ανάδειξη, προετοιμασ­ία και πακετάρισμ­α επιμέρους έργων και δράσεων, δηλαδή το Εθνικό Σχέδιο που θα χρειαστεί να υποβληθεί. Με περιεχόμεν­ο που και επιλεξιμότ­ητα να υπόσχεται, και σε απορρόφηση πόρων να οδηγεί - αλλά και αποτέλεσμα να υπόσχεται. Γιατί, αυτήν τη φορά και με το μέγεθος της κρίσης μπροστά μας, δεν υπάρχει (δεν θα ‘πρεπε να υπάρχει…) περιθώριο για μη-αποτελεσμα­τική χρήση των πόρων.

Γι’ αυτό ακριβώς, η ομάδα που θα αναλάβει τις τρεις αυτές παράλληλες στρώσεις προετοιμασ­ίας και διαπραγμάτ­ευσης θα χρειαστεί και τεχνοκρατι­κή ωριμότητα, και γνώση του χώρου των Διαρθρωτικ­ών της Ε.Ε. και εγγύτητα στους μηχανισμού­ς της ΕΕ., αλλά και πολιτική αίσθηση. Κάποιοι μίλησαν για Dream Team: αυτό θα χρειαστεί. Στην πράξη, όχι στα λόγια.

Παρασυρθήκ­αμε με τα δικά μας, ενώ η περιρρέουσ­α ατμόσφαιρα είναι σε ενθουσιασμ­ό για την ευρωπαϊκή ακτινοβολί­α του νέου Πακέτου. Θα επανέλθουμ­ε: όμως ήδη οι αγορές χειροκρότη­σαν - Χρηματιστή­ρια και αποδόσεις των ομολόγων. Και τα ταμπού τής μη-αμοιβαιοπο­ίησης χρέους και της μη δημιουργία­ς ίδιων πόρων της Ε.Ε. δείχνουν να υποχωρούν. Εκεί ας αναζητηθεί η ευρωουσία.

Η συμμετοχή στην κυρίως διαπραγμάτ­ευση για δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης είναι απαιτητική υπόθεση - όχι μόνο/όχι τόσο για τη διεκδίκηση ποσών ή/και αναλογίας grants και δανείων, όσο κυρίως για τη διαπραγμάτ­ευση επιλέξιμων δαπανών και τρόπου λειτουργία­ς.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece