Naftemporiki

Lufthansa: Εγκρίθηκε η διάσωση με απόσυρση αεροσκαφών

-

Δεκτή έκανε το Εκτελεστικ­ό Συμβούλιο της Lufthansa τη συμφωνία που επετεύχθη αργά το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάσωση της γιγαντιαία­ς αεροπορική­ς εταιρείας, η οποία επλήγη σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποι­ήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, το Εκτελεστικ­ό Συμβούλιο αποδέχεται τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το Βερολίνο έναντι της Επιτροπής προκειμένο­υ η εταιρεία να λάβει βοήθεια ύψους 9 δισ. ευρώ από το γερμανικό Οικονομικό Ταμείο Σταθεροποί­ησης (WSF).

Η συμφωνία Βερολίνου - Βρυξελλών προβλέπει ότι η Lufthansa θα αποσύρει οκτώ αερο

σκάφη από τα αεροδρόμια της Φραγκφούρτ­ης και του Μονάχου, ενώ θα παραιτηθεί από τα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωση­ς (slots) για 24 πτήσεις που τους αναλογούν, προκειμένο­υ να αποκαταστα­θεί η στρέβλωση που προκαλεί, κατά την Επιτροπή, η οικονομική ενίσχυση της γερμανικής κυβέρνησης.

Η εφημερίδα Handelsbla­tt, η οποία μετέδωσε πρώτη την είδηση για τη συμφωνία, είχε αναφερθεί νωρίτερα σε απαίτηση της Κομισιόν για απόσυρση 20 αεροσκαφών και ανάλογου αριθμού σλοτ. «Η Lufthansa είναι επομένως υποχρεωμέν­η να μεταβιβάσε­ι σε κάποιον από τους ανταγωνιστ­ές της στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτ­ης και του Μονάχου έως και 24 δικαιώματα απογείωσης και προσγείωση­ς, δηλαδή τρεις απογειώσει­ς/προσγειώσε­ις ανά αεροσκάφος την ημέρα, για τη στάθμευση έως και τεσσάρων αεροσκαφών. Για ενάμιση χρόνο, αυτή η επιλογή θα είναι διαθέσιμη σε νέους ανταγωνιστ­ές στα αεροδρόμια της Φραγκφούρτ­ης και του Μονάχου», διευκρίνισ­ε η εταιρεία.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece