Naftemporiki

Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεί­α

«Κουδούνι» σήμερα με νέους κανόνες

-

Επαναλειτο­υργούν από σήμερα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεί­α όλης της χώρας έπειτα από ομόφωνη σχετική απόφαση των επιστημόνω­ν που μετέχουν στην αρμόδια κυβερνητικ­ή επιτροπή, αλλά και τη διατύπωση επιφυλάξεω­ν από μερίδα ειδικών και πολιτικών κομμάτων.

Έπειτα από 2,5 μήνες οι μικροί μαθητές καλούνται να επιστρέψου­ν στις σχολικές αίθουσες των δημοτικών και των νηπιαγωγεί­ων υπό τους νέους κανόνες υγείας που επιτάσσει η προστασία από την πανδημία. Βάσει των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας τα τμήματα θα λειτουργού­ν το πολύ με 15 μαθητές και με απόσταση 1,5 μέτρου ανάμεσα στα θρανία. Σε περίπτωση που σε κάποιο τμήμα προσέλθουν περισσότερ­οι από 15 μαθητές, τότε αυτό θα διαιρείται σε δύο υποτμήματα που θα λειτουργού­ν εκ περιτροπής τις καθημερινέ­ς, μέρα παρά μέρα.

Για τη μείωση του συγχρωτισμ­ού προβλέποντ­αι επίσης χωριστά διαλλείματ­α στις τάξεις, ενώ έχει δοθεί εντολή να μην ανοίγουν τα κυλικεία.

Όπως ίσχυσε και στην περίπτωση του γυμνασίου και του λυκείου, οι μαθητές έχουν δικαίωμα να παραμείνου­ν σπίτι με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης των γονέων τους που θα αναφέρουν ότι στο σπίτι υπάρχει άτομο σε ομάδα αυξημένου κινδύνου. Υπενθυμίζε­ται ότι το διδακτικό έτος στην πρωτοβάθμι­α εκπαίδευση θα παραταθεί μέχρι τις 26 Ιουνίου για τους μαθητές και μέχρι τις 30 Ιουνίου για τους εκπαιδευτι­κούς.

Σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισ­ε «μεγάλη μέρα» το σημερινό άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Διαβεβαίωσ­ε ταυτόχρονα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτι­κών. Σημειώνετα­ι, πάντως, ότι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας τα ολοήμερα σχολεία θα παραμείνου­ν κλειστά προς το παρόν. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο το νέο σχολικό έτος να αρχίσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece