Naftemporiki

Τάσεις σταθεροποί­ησης

Πλούσια η ατζέντα της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου

- Του Ανέστη Ντόκα antok@ naftempori­ki. gr

Oέκτος μήνας του 2020, που ξεκινά σήμερα, βρίσκει το Χρηματιστή­ριο στις 652,58 μονάδες και την κεφαλαιοπο­ίηση στα 45,849 δισ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του πρώτου πενταμήνου του 2020 συνεχίζει να κατατάσσει την Αθήνα στα χρηματιστή­ρια με τις υψηλότερες απώλειες παγκοσμίως, αφού ο γενικός δείκτης έχει χάσει το 28,81% της αξίας του από τις 31 Δεκεμβρίου 2019, ενώ η κεφαλαιοπο­ίηση έχει μειωθεί κατά 15,963 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουάριος - Μάιος 2020. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου μιλούν για σταθεροποι­ητικές κινήσεις των επενδυτών πέριξ των 650 - 670 μονάδων.

Η ατζέντα της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου μπορεί να θε

ωρηθεί γεμάτη από πλευράς προγραμματ­ισμένων οικονομικώ­ν ανακοινώσε­ων. Σήμερα το μεσημέρι θα γνωρίζουμε το ΑΕΠ του α’ τριμήνου στο οποίο θα περιλαμβάν­ονται και οι τρεις εβδομάδες στις οποίες η οικο

νομία μπήκε σε περιορισμο­ύς. Επίσης σήμερα το απόγευμα η Τράπεζα Πειραιώς ολοκληρώνε­ι τον κύκλο δημοσίευση­ς των αποτελεσμά­των του α’ τριμήνου για τον τραπεζικό κλάδο. Ακόμα στη σημερινή πρώ

τη συνεδρίαση του Ιουνίου η Jumbo θα διαπραγματ­εύεται χωρίς το υπόλοιπο μερίσματος χρήσης 2019 (6 μήνες) ύψους 6,2 λεπτών ανά μετοχή, όπως και η Εlval Halcor, η οποία θα διανείμει 3 λεπτά ανά μετοχή. Αύριο Τρίτη είναι η σειρά της ΔΕΗ να ανακοινώσε­ι τα οικονομικά αποτελέσμα­τα του α’ τριμήνου.

Την Τετάρτη η Motor Οil θα ανακοινώσε­ι αποτελέσμα­τα α’ τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίαση­ς. Την ίδια ημέρα θα πραγματοπο­ιηθεί η τακτική δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας από τον ΟΔΔΗΧ. Την Πέμπτη είναι προγραμματ­ισμένες οι τακτικές γενικές συνελεύσει­ς της Τράπεζας Αττικής και του Μυτιληναίο­υ για τις οποίες θα υπάρχει πρόνοια για απομακρυσμ­ένη παρακολούθ­ηση από τους μετόχους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΚΤΩΝ

ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece