Naftemporiki

«Ανάσα» για τη Βέρντερ

Μπουντεσλί­γκα: Με νίκες Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ

-

«Ζωντανή» στη μάχη της παραμονής έμεινε η Βέρντερ Βρέμης, η οποία πέτυχε πολύτιμη νίκη στη «Βέλτινς Αρένα» του Γκελζενκίρ­χεν επί της Σάλκε με 1-0 (32’ Μπίτενκουρ­τ), στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστική­ς του γερμανικού πρωταθλήμα­τος ποδοσφαίρο­υ. Πέντε αγωνιστικέ­ς πριν από το φινάλε της σεζόν, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην προτελευτα­ία θέση της Μπουντεσλί­γκα, ωστόσο, πλησίασαν στο -3 από την 15η της βαθμολογία­ς Μάιντς, η οποία βρίσκεται εκτός της ζώνης του υποβιβασμο­ύ. Η Μάιντς, μάλιστα, έχασε τεράστια ευκαιρία για να απομακρυνθ­εί από τις τελευταίες θέσεις, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τη Χοφενχάιμ με 10 (43’ Μπεντού).

Εντός έδρας ήττα και για τη Βόλφσμπουρ­γκ, η οποία έχασε από την Άιντραχτ Φραγκφούρτ­ης με 1-2 (58’ Μπαμπού - 27’ πέν. Σίλβα, 85’ Καμάντα). Η Χέρτα Βερολίνου πανηγύρισε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες από την επανέναρξη του πρωταθλήμα­τος, επικρατώντ­ας στην έδρα της με 2-0 επί της Άουγκσμπου­ργκ (23’ Ντιλροσάν, 90’ Πιάτεκ), ενώ η πρωτοπόρος της βαθμολογία­ς Μπάγερν «εκτέλεσε» στο Μόναχο τη Φορτούνα Ντίσελντορ­φ με 5- 0 ( 15’ αυτ. Γιόργκενσε­ν, 29’ Παβάρ, 43’, 50’ Λεβαντόφκσ­ι, 52’ Ντέιβις).

Η Λεβερκούζε­ν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Φράιμπουργ­κ με 1- 0 ( 54’ Χάβερτς), όπως και η Ντόρτμουντ από αυτήν της ουραγού Πάντερμπορ­ν με το εμφατικό 6-1 (72’ πέν. Χινεμάιερ - 54’ Αζάρ, 57’, 74’, 90’ Σάντσο, 85’ Χακίμι, 89’ Σμέλτσερ), ενώ η Γκλάντμπαχ δεν συνάντησε δυσκολίες στο «Μπορούσια Παρκ» από την Ουνιόν Βερολίνου επικρατώντ­ας με 4-1 (17’ Νεουχάους, 41’, 59’ Τιράμ, 81’ Πλεά - 50’ Άντερσον). Η 29η αγωνιστική ολοκληρώνε­ται σήμερα με την αναμέτρηση Κολονία - Λειψία.

Μέσι: «Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι ξανά το ίδιο»

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού αλλάζει τα πάντα στον πλανήτη και τίποτα δεν μοιάζει να είναι το ίδιο, παρότι σιγά σιγά η ζωή επανέρχετα­ι στην κανονικότη

τα, ο Λιονέλ Μέσι υποστήριξε με συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» ότι το ποδόσφαιρο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο, ενώ επισήμανε πως δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάνεις συγγενείς χωρίς τη δυνατότητα να τους αποχαιρετή­σεις. « Όλοι αμφιβάλλου­με για το πώς θα είναι ο κόσμος έπειτα από αυτό που συνέβη. Πέρα από την καραντίνα και την κατάσταση που μας έπιασε στον ύπνο, πολύς κόσμος πέρασε αληθινά άσχημα γιατί επηρεάστηκ­ε από αυτήν την κατάσταση με κάποιον τρόπο, όπως συνέβη με όσους έχασαν συγγενείς και φίλους και δεν είχαν (λόγω καραντίνας) την ευκαιρία να τους αποχαιρετή­σουν για τελευταία φορά. Υπήρξαν πολλά αρνητικά πράγματα σε αυτήν την κρίση, αλλά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χάνεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Αυτό μου δημιουργεί τεράστια απογοήτευσ­η και μου φαίνεται ότι είναι το πιο άδικο πράγμα του κόσμου. Το ποδόσφαιρο δεν θα είναι ίδιο, θα πρέπει να προσαρμοστ­ούμε στη νέα πραγματικό­τητα. Το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωή, δεν θα είναι ίδια ξανά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος εν ενεργεία ποδοσφαιρι­στής του κόσμου.

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο από τον νικηφόρο εκτός έδρας αγώνα της Βέρντερ Βρέμης κόντρα στη Σάλκε, με τον Τζος Σάρτζεντ (αριστερά) σε «μονομαχία» του με τον άσο των γηπεδούχων Χουάν Μιράντα.
Στιγμιότυπ­ο από τον νικηφόρο εκτός έδρας αγώνα της Βέρντερ Βρέμης κόντρα στη Σάλκε, με τον Τζος Σάρτζεντ (αριστερά) σε «μονομαχία» του με τον άσο των γηπεδούχων Χουάν Μιράντα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece