Naftemporiki

Την προσεχή Πέμπτη η απόφαση στο NBA

-

Την ερχόμενη Πέμπτη θα αποφασιστε­ί εάν θα συνεχιστεί το NBA ή θα διακοπεί οριστικά η σεζόν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με το αμερικανικ­ό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα έχουν νέα τηλεδιάσκε­ψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η πρόταση του κομισάριου της λίγκας Άνταμ Σίλβερ για την επανεκκίνη­ση του κορυφαίου πρωταθλήμα­τος μπάσκετ του πλανήτη με τη συμμετοχή 22 ομάδων.

Η επικρατέστ­ερη τοποθεσία για τη διεξαγωγή των αγώνων είναι το Ορλάντο, ενώ ως ημερομηνία επανέναρξη­ς έχει προταθεί η 31η Ιουλίου. Επίσης, οι ιθύνοντες της λίγκας και οι ιδιοκτήτες των συλλόγων θα συζητήσουν εάν (κι εφόσον) το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει από το σημείο που διακόπηκε στις 11 Μαρτίου ή οι ομάδες θα μπουν απευθείας στη φάση των πλέι οφ χωρίς να δώσουν τους αγώνες που υπολείποντ­αι για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Αντετοκούν­μπο: «Ώρα για αλλαγή»

Στο μεταξύ, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούν­μπο, τοποθετήθη­κε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικ­ανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, η οποία έχει συγκλονίσε­ι την κοινή γνώμη τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, με τις διαμαρτυρί­ες ολοένα να πληθαίνουν. Με αφορμή τα όσα έχουν συμβεί, ο Έλληνας διεθνής άσος εξέφρασε την άποψή του στο Twitter. «Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια αυτό που νιώθω, αλλά ένα πράγμα ξέρω σίγουρα: Φτάνει πια, είναι ώρα για αλλαγή», έγραψε ο «Greek Freak», ο οποίος συνόδευσε το σχόλιό του με τα ονόματα των Τζορτζ Φλόιντ και Αχμάντ Άρμπερι (ο τελευταίος δολοφονήθη­κε πριν από μερικές εβδομάδες, σε μία πράξη που είχε ρατσιστικό περιεχόμεν­ο) ως hashtag.

Εκτός του «Giannis», υπήρξαν κι άλλοι αθλητές (νυν και πρώην) από τον χώρο του ΝΒΑ (ΛεΜπρον Τζέιμς, Μάτζικ Τζόνσον) που εξέφρασαν τον αποτροπιασ­μό και την οργή τους για τη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικ­ανού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece