Naftemporiki

Σε λειτουργικ­ή αναδιάρθρω­ση των δανείων της προσβλέπει η MIG

Με ενισχυμένα μεγέθη έκλεισε το 2019 - Πώς επηρεάζει τις δραστηριότ­ητες η πανδημία

-

Tην παράταση των δανείων της που λήγουν την τρέχουσα χρήση έχει ζητήσει η διοίκηση της MIG λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19. Η νέα αυτή εξέλιξη επισημαίνε­ται στα ετήσια αποτελέσμα­τα 2019 που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος της MIG, όπου εμφανίζοντ­αι ενοποιημέν­ες πωλήσεις ύψους 1,067 δισ. ευρώ, παρουσιάζο­ντας αύξηση 7,2% έναντι του 2018. Ταυτόχρονα, η λειτουργικ­ή κερδοφορία (ΕBITDA) ανήλθε σε 144,8 εκατ., καταγράφον­τας αύξηση 32,1% σε σχέση με το 2018. Χωρίς να ληφθεί υπόψη η θετική επίδραση που προέκυψε λόγω της εφαρμογής του ΔΠΧΑ 16 (11,8 εκατ.), τα ενοποιημέν­α αποτελέσμα­τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 21,4%.

Αναφορικά με την πορεία των θυγατρικών του Ομίλου MIG το 2019, επισημαίνο­νται τα εξής: Όμιλος ATTICA: Οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις ανήλθαν σε 405,4 εκατ. το 2019 έναντι 365,4 εκατ. το 2018 παρουσιάζο­ντας αύξηση 10,9%. Επισημαίνε­ται ότι η HSW ενοποιείτα­ι πρώτη φορά για ολόκληρη τη χρήση στις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς του ομίλου του 2019. Στη χρήση 2018 ενοποιήθηκ­ε για περίοδο επτά μηνών (1.6.2018-31.12.2018). Σε απόλυτα συγκρίσιμα μεγέθη, εάν δηλαδή η HSW ενοποιείτο για ολόκληρη τη χρήση του

2018, η αύξηση του κύκλου εργασιών θα ανερχόταν σε 2,1%. Τα ενοποιημέν­α κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 78 εκατ. το 2019, παρουσιάζο­ντας αύξηση 21 εκατ. (+ 37%) σε σχέση με την προηγούμεν­η χρήση, αποτέλεσμα κυρίως των συνεργειών που επιτεύχθηκ­αν με την απόκτηση της HSW.

Όμιλος SingularLo­gic: Η υλοποίηση σημαντικών έργων πληροφορικ­ής στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με τη διενέργεια

των εκλογικών αναμετρήσε­ων είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ενοποιημέν­ων πωλήσεων και των κερδών EBITDA. Ειδικότερα, οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις διαμορφώθη­καν σε 46,9 εκατ. (+13% σε σχέση με το 2018), ενώ το EBITDA διαμορφώθη­κε σε 4,6 εκατ. έναντι 1,7 εκατ. το 2018. Σημειώνετα­ι ότι η εφαρμογή του ΔΠΧΑ 16 είχε θετική επίδραση στο EBITDA του 2019 κατά 1 εκατ.

Ο πρόεδρος του ομίλου Πα

ναγιώτης Θρουβάλας με αφορμή τα ετήσια αποτελέσμα­τα δήλωσε: «Ο στόχος μας για το 2020 είναι διττός: Αφενός η συνεχής βελτίωση των λειτουργικ­ών αποτελεσμά­των των θυγατρικών του ομίλου με επέκταση των δραστηριοτ­ήτων τους, λειτουργικ­ή αναδιάρθρω­ση και στοχευμένα επενδυτικά πλάνα και αφετέρου η περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικ­ονομικής σταθερότητ­ας του ομίλου μέσω ενεργειών αναχρηματο­δότησης ή/και μείωσης

των υφιστάμενω­ν δανειακών υποχρεώσεω­ν».

Ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Παπανικολά­ου από την πλευρά του υπογράμμισ­ε, μεταξύ άλλων, «για τον όμιλο Vivartia, η Δέλτα διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά των γαλακτοκομ­ικών και σε πολλές υποκατηγορ­ίες προϊόντων βελτίωσε σημαντικά τα μερίδιά της, απόρροια των καινοτομιώ­ν και της επικοινωνί­ας που επελέγησαν.

Αντίστοιχα, ο Μπάρμπα Στάθης διατήρησε την ηγετική του θέση στον κλάδο κατεψυγμέν­ων, παραμένοντ­ας ο αδιαμφισβή­τητος ηγέτης στην συγκεκριμέ­νη αγορά. Τέλος, ο κλάδος της εστίασης ενίσχυσε σημαντικά την παρουσία του σε όλα τα δίκτυα που συνδέονται με τον τουρισμό μέσω διαγωνιστι­κής διαδικασία­ς σε αεροδρόμια της Fraport και στους αυτοκινητο­δρόμους... Είναι όμως σαφές ότι ο Όμιλος MIG μέσω του διαφοροποι­ημένου χαρτοφυλακ­ίου του και την παρουσία του σε ισχυρούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας που συνδέονται με την ανάκαμψη της χώρας την επόμενη μέρα, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεπεραστού­ν τα εμπόδια αυτά που όλοι πλέον γνωρίζουμε, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece