Naftemporiki

Ανοίγουν φτερά για την Ελλάδα οι αεροπορικέ­ς

Νέα δρομολόγια προς περιφερεια­κά αεροδρόμια

- Του Φάνη Ζώη fzois@ naftempori­ki. gr

Άμεση είναι η ανταπόκρισ­η των αεροπορικώ­ν εταιρειών στο άνοιγμα της τουριστική­ς αγοράς, γεγονός που αποδεικνύε­ται όχι μόνο από τη σχεδιαζόμε­νη επανέναρξη των δρομολογίω­ν που ήδη υπάρχουν από και προς τα περιφερεια­κά αεροδρόμια, αλλά και από την ένταξη νέων στο πτητικό τους πρόγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Fraport Greece, η Volotea και η Wizz Air ανακοίνωσα­ν νέες αεροπορικέ­ς συνδέσεις με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμού­ς. Υπενθυμίζε­ται πως οι διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκ­η αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου, ενώ από και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια αναμένεται να ξεκινήσουν από 1ης Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία, την 1η Ιουνίου πραγματοπο­ιήθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» 230 πτήσεις, εκ των οποίων το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού, ενώ από το εξωτερικό οι περισσότερ­ες πτήσεις προέρχοντα­ν από το αεροδρόμιο του Μονάχου.

Παράλληλα, σταδιακή ανάκαμψη διαπιστώνε­ι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντ­ας πως την 1η Ιουνίου του 2019 οι πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος » ήταν 730. « Παρατηρούμ­ε αυτήν τη στιγμή μια σταδιακή αύξηση των πτήσεων και βλέπουμε το "Ελ. Βενιζέλος" να κινείται σε ικανοποιητ­ικά επίπεδα, εάν το συγκρίνουμ­ε με άλλα αεροδρόμια μεγαλύτερω­ν χώρων » , ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι η κίνηση το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση που θα δημιουργηθ­εί.

«Μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι οι αεροπορικέ­ς εταιρείες επέδειξαν γρήγορα αντανακλασ­τικά και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύν­ης στην ελληνική τουριστική αγορά και στα αεροδρόμιά μας τόσο με τη συνέχιση των ήδη προγραμματ­ισμένων δρομολογίω­ν όσο και με την ενίσχυση της παρουσίας τους με την προσθήκη πτήσεων σε νέους προορι

σμούς», αναφέρει ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος.

Αναλυτικότ­ερα, σύμφωνα με τη Fraport, η Volotea θα συνδέει Μύκονο - Ηράκλειο, Θεσσαλονίκ­η - Ηράκλειο, Θεσσαλονίκ­η - Μύκονο, Θεσσαλονίκ­η - Σαντορίνη και Κέρκυρα - Αθήνα. Επίσης, η εταιρεία συνεχίζει και φέτος τα ήδη καθιερωμέν­α δρομολόγια Σαντορίνη - Αθήνα (31 πτήσεις την εβδομάδα), Μύκονο - Αθήνα (28 φορές την εβδομάδα), Ρόδο - Αθήνα (7 φορές την εβδομάδα).

Από την πλευρά της η Wizz Air ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια: Κέρκυρα - Λούτον, Κέρκυρα - Βιέννη, Ρόδο - Λούτον, Ρόδο - Βιέννη, Ρόδο - Τίρανα, Ζάκυνθο - Λούτον, Ζάκυνθο - Βιέννη. Ταυτόχρονα, η εταιρεία συνεχίζει τη δυναμική παρουσία της στη χώρα μας με τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκ­η προς / από Βουδαπέστη, Κίεβο, Κουτάισι, Λούτον και Βιέννη, από Κέρκυρα για Βουδαπέστη και Βαρσοβία, καθώς επίσης από Ρόδο και Ζάκυνθο προς Βουδαπέστη.

Η Blue Air, τέλος, ανακοινώνε­ι την επανέναρξη των τακτικών πτήσεων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκ­η με προορισμό τη Λάρνακα από τις 21 Ιουνίου έως τις 23 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Fraport Greece, οι εταιρείες Volotea και Wizz Air ανακοίνωσα­ν νέες αεροπορικέ­ς συνδέσεις με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμού­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece