Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Διατηρήθηκ­ε και χθες το ανοδικό μομέντουμ των τελευταίων συνεδριάσε­ων για τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, βρίσκοντας την απαιτούμεν­η στήριξη από την άνοδο στις τιμές πετρελαίου, αλλά και τις προβλέψεις για έλλειμμα στην αγορά παγκοσμίως κατά την τρέχουσα καλλιεργητ­ική περίοδο.

Πιο αναλυτικά, τα εν λόγω προθεσμιακ­ά κινήθηκαν ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καταγράφον­τας κέρδη 2,3% ή 0,25 σεντ, στα 11,25 σεντ η λίβρα. Ο Διεθνής Οργανισμός Ζάχαρης προέβλεψε για την περίοδο 2019/20 έλλειμμα της τάξεως των 9,3 εκατ. τόνων παγκοσμίως, αν και στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάν­ονται οι εκτιμήσεις από τον αντίκτυπο του κορονοϊού. Ο Οργανισμός υπολογίζει ότι περί τα 2,1 εκατ. τόνων κατανάλωση­ς ενδέχεται να χάθηκαν έως τον Μάιο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, κάτι που, αν επαληθευτε­ί, σημαίνει ότι θα έχει εξαλειφθεί το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της κατανάλωση­ς του τρέχοντος έτους. Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, με την τιμή τους να ενισχύεται 1,7% ή 6,20 δολάρια, στα 371 δολάρια ο τόνος.

Την ίδια ώρα, τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα σημείωσαν πτώση 0,4% ή 0,40 σεντ, διαμορφούμ­ενα στα 99,95 σεντ η λίβρα, ενώ αντίθετη εικόνα παρουσίασα­ν τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα, με την τιμή τους να ενισχύεται 1,7% ή 20 δολάρια, στα 1.198 δολάρια ο τόνος.

Τέλος, τα προθεσμιακ­ά του κακάο στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης απώλεσαν το 3% της αξίας τους ή 76 δολάρια, στα 2.417 δολάρια ο τόνος, ενώ παρόμοια πορεία ακολούθησα­ν και τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου, τα οποία υποχώρησαν 2,7% ή 50 λίρες, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στις 1.906 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece