Naftemporiki

F1: Εκκίνηση στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία

-

ΗΦόρμουλα 1 επιστρέφει σιγά σιγά προς την κανονικότη­τα, από την οποία την έβγαλε η πανδημία του κορονοϊού, καθώς έγινε γνωστό ότι η αυλαία για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα ανοίξει στην Αυστρία, ενώ ανακοινώθη­καν τα πρώτα οκτώ γκραν πρι του αναθεωρημέ­νου αγωνιστικο­ύ προγράμματ­ος της χρονιάς.

Σύμφωνα με αυτό, η δράση αρχίζει στις 5 Ιουλίου στην πίστα Red Bull Ring με το αυστριακό γκραν πρι, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί άλλος ένας αγώνας στο ίδιο σιρκουί με την ονομασία «Grand Prix of Steiermark». Το εν λόγω γκραν πρι πήρε το όνομά του από την περιοχή Στυρία, όπου βρίσκονται το Σπίλμπεργκ και η πίστα Red Bull Ring. Στις 19 Ιουλίου σειρά παίρνει το ουγγρικό γκραν πρι στη Βουδαπέστη, ενώ στη συνέχεια μεσολαβεί ένα μικρό διάλειμμα προτού η Φόρμουλα 1 επιστρέψει με δύο διαδοχικού­ς αγώνες στη Βρετανία και την πίστα του Σίλβερστοο­υν, στις 2 και 9 Αυγούστου, καθώς και το ισπανικό γκραν πρι στη Βαρκελώνη, στις 16 του ίδιου μήνα. Στις 30 Αυγούστου θα ακολουθήσε­ι το βελγικό γκραν πρι στο Σπα, ενώ μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμέ­να στις 6 Σεπτεμβρίο­υ θα διεξαχθεί το ιταλικό γκραν πρι στην πίστα της Μόντσα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι, λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί διεθνώς με τον κορονοϊό, «η Φόρμουλα 1 θα οριστικοπο­ιήσει τις λεπτομέρει­ες του ευρύτερου αγωνιστικο­ύ προγράμματ­ος και ελπίζει να το δημοσιεύσε­ι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την προσδοκία να περιλαμβάν­ει συνολικά 15-18 αγώνες, προτού ολοκληρωθε­ί η σεζόν τον Δεκέμβριο». Τονίζεται, επίσης, ότι οι πρώτοι αγώνες του 2020 θα διεξάγοντα­ι χωρίς θεατές, ωστόσο εκφράζεται η ελπίδα ότι το κοινό θα μπορέσει να παραστεί ξανά όταν θα είναι ασφαλές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece