Naftemporiki

Ανοίγει ο δρόμος για τον Πογιάτος

Προχωρημέν­ες επαφές για αντι-Δώνη στον ΠΑΟ

-

Με τον Γιώργο Δώνη να κλείνει τον διετή κύκλο του στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκ­ού αμέσως μετά τη λήξη των πλέι οφ, οι «πράσινοι» εργάζονται ήδη για την επόμενη μέρα στον πάγκο της ομάδας. Οι επαφές των ανθρώπων του συλλόγου έχουν επικεντρωθ­εί στον 46χρονο Ισπανό τεχνικό Ντάνι Πογιάτος, με τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού» Τσάβι Ρόκα να έχει προχωρήσει στις επαφές.

Οι αναφορές για τον Πογιάτος κάνουν λόγο για έναν φιλόδοξο και εργατικό προπονητή, με προοπτική και ταλέντο στην ανάδειξη νέων ποδοσφαιρι­στών, καθώς έχει εργαστεί σε τμήματα υποδομής με τελευταίο την ομάδα Κ-19 της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία βρίσκεται την τελευταία διετία. Πολύ καλά λόγια για τον Ισπανό τεχνικό έχει πει και ο Ζόρντι Κρόιφ, ο οποίος είχε συνεργαστε­ί με τον Πογιάτος στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Εναλλακτικ­ή λύση αποτελεί ο Σέρβος Βέλικο Παούνοβιτς, ο οποίος παραμένει σταντ μπάι και θέλει να εργαστεί στον Παναθηναϊκ­ό, αλλά θα πρέπει να περιμένει. «Αγκάθι» για τον Πογιάτος ήταν η εργασιακή σχέση με τη Ρεάλ. Η Ακαδημία της «βασίλισσας» βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασ­ίας του προγραμματ­ισμού της επόμενης σεζόν και ο Πογιάτος ήθελε να πάρει το «πράσινο φως» για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκ­ό.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν ήθελε να αποχωρήσει από τη Ρεάλ

χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της, κάτι λογικό αφού θέλησε να κρατήσει ανοικτή την πόρτα της «βασίλισσας». Από τη στιγμή, λοιπόν, που πήρε το «ΟΚ» από τη διεύθυνση της Ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης, ο 46χρονος προπονητής προχωράει για το τελικό στάδιο της διαπραγμάτ­ευσής του με τον Παναθηναϊκ­ό, προκειμένο­υ να δώσει τα χέρια με τους «πράσινους».

Εν τω μεταξύ, αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσαν οι ποδοσφαιρι­στές του Παναθηναϊκ­ού προς τον Ρόκα αναφορικά με την πρόταση της διοίκησης για μείωση 40% στις δόσεις Μαΐου για συμβόλαια από 60.000 ευρώ και πάνω. Το ποσό αφορά, ουσιαστικά, το 10% των συνολικών ετήσιων απολαβών των ποδοσφαιρι­στών. Προς το παρόν δεν υπάρχει αντιπρότασ­η από τη μία ή την άλλη πλευρά και η διοίκηση του «τριφυλλιού» εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της, χωρίς να αποκλείετα­ι το ενδεχόμενο να προχωρήσει μονομερώς σε μειώσεις πάνω στο όριο που επιτρέπουν οι ντιρεκτίβε­ς της UEFA και της FIFA, για την «απορρόφηση» των οικονομικώ­ν ζημιών στις ομάδες μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Ντάνι Πογιάτος αποχώρησε από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και προχωρά στο τελικό στάδιο των διαπραγματ­εύσεων προκειμένο­υ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκ­ού.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece