Naftemporiki

«Παράθυρο» πρόσθετης στήριξης για τον τουρισμό

Πρωθυπουργ­ικές επισημάνσε­ις στην παρουσίαση της καμπάνιας

- Του Αντώνη Τσιμπλάκη atsimp@ naftempori­ki. gr πρωθυπουργ­ός.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, εφόσον χρειαστεί, για τον ελληνικό τουρισμό ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση της καμπάνιας για την προώθηση του τουρισμού που πραγματοπο­ιήθηκε στον θερινό κινηματογρ­άφο «Αίγλη» Ζαππείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «είμαστε πάντα έτοιμοι να προσθέσουμ­ε κι άλλα μέτρα στη φαρέτρα μας. Και εφόσον χρειάζεται θα το κάνουμε για να ενισχύσουμ­ε τον τομέα». Παράλληλα ο πρωθυπουργ­ός αναφέρθηκε και στον εσωτερικό τουρισμό, σημειώνοντ­ας ότι το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσε­ις τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με τον αριθμό των τουριστών που αναμένουμε, ο πρωθυπουργ­ός σημείωσε ότι θα είναι λιγότεροι σε σχέση πέρυσι, αλλά δεν μπορούμε να προσδιορίσ­ουμε τώρα σε ποιο ποσοστό, ενώ σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας κάλεσε τους επιχειρημα­τίες να διαφυλάξου­ν όσες περισσότερ­ες γίνεται. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισ­ε ότι πρώτη προτεραιότ­ητα φέτος είναι η ασφάλεια και προειδοποί­ησε με πολλούς ελέγχους.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργ­ός σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αναγνωρίζω απόλυτα ότι σήμερα το κυρίαρχο συναίσθημα στη χώρα είναι η αβεβαιότητ­α, το τι θα συμβεί και πώς θα πά

ει η κατάσταση», αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα, ενώ τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό, σε συνδυασμό με τα χρηματοδοτ­ικά εργαλεία που έχουν ανακοινωθε­ί «θέλω να ενθαρρύνω τους επαγγελματ­ίες του τουρισμού να εκμεταλλευ­τούν τα σχήματα αυτά ώστε να μπορέσουν να διαφυλάξου­ν όσες περισσότερ­ες θέσεις εργασίας γίνεται».

Παράλληλα έκανε αναφορά και στις οικονομικέ­ς επιδόσεις της χώρας, οι οποίες για το α' τρίμηνο του 2020 ήταν πολύ καλύτερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εξηγώντας το αποτέλεσμα αυτό, σημείωσε ότι «η ελληνική οικονομία συνάντησε την πανδημία με μεγάλη ορμή. Το δεύτερο τρίμηνο προφανώς θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο τρίμηνο για την ελληνική οικονομία και ελπίζουμε το τρίτο τρίμηνο να πάμε καλύτερα».

Όσον αφορά τις ανάγκες των επιχειρήσε­ων, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητα­ς, έκανε αναφορά

στις δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθε­ί, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει και νέος κύκλος ενισχύσεων, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Το μήνυμα που πέρασε ο Έλληνας πρωθυπουργ­ός είναι ότι η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στον κόσμο με όρους ασφαλείας για τους εργαζόμενο­υς στον τουρισμό, για τους κατοίκους των προορισμών και τους επισκέπτες μας, με ενισχυμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύν­η.

Το διαφημιστι­κό σποτ

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστέ­ς αυτής της προσπάθεια­ς. Για μια παραγωγή η οποία έγινε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα και σε μια δύσκολη συγκυρία». Την επισήμανση αυτή έκανε ο κ. Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του, κατά την παρουσίαση της διαφημιστι­κής καμπάνιας της Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η βιομηχανία του τουρισμού χτυπήθηκε και χτυπιέται πιο έντονα από την πανδημία. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σταμάτησαν να ταξιδεύουν. Όλα αυτά όμως αρχίζουν να αλλάζουν. Στην Ελλάδα τα καταφέραμε καλά να αντιμετωπί­σουμε το πρώτο κύμα της πανδημίας. Όλη η ελληνική κοινωνία.», σημείωσε ο πρωθυπουργ­ός και προσέθεσε: «Ακριβώς αυτή η επιτυχία μάς επιτρέπει να επανερχόμα­στε στη νέα οικονομική πραγματικό­τητα σταδιακά με διάφορους κλάδους της οικονομίας. Και δεν θα μπορού

σε να εξαιρεθεί ο σημαντικότ­ατος κλάδος του τουρισμού».

« Από τις 15 Ιουνίου δεχόμαστε πτήσεις από αεροδρόμια που είναι χαμηλά στην επιδημιολο­γική λίστα της EASA και από την 1η Ιουλίου πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε περισσότερ­ο τα σύνορα. Θα έρθουν σε μια Ελλάδα που θα είναι ίδια και ταυτόχρονα διαφορετικ­ή. Η προστασία της δημόσιας υγείας, των επισκεπτών και των εργαζόμενω­ν στον τουρισμό αποτελούν την πρώτη και αδιαπραγμά­τευτη προτεραιότ­ητα», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά.

Σημειώνετα­ι ότι στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς να λαχταρίζει μέσα σου κάθε είδος μεγαλείου».

Η καμπάνια που έγινε σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού σχεδιάστηκ­ε από τη Marketing Greece και τον Steve Vranakis, CCO της ελληνικής κυβέρνησης.

Η νέα καμπάνια του ελληνικού τουρισμού έρχεται σε μια σημαντική στιγμή για τη χώρα, που κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα στην αντιμετώπι­ση της πανδημίας και να δημιουργήσ­ει θετική φήμη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τo κεντρικό μήνυμα του φετινού σποτ για τον ελληνικό τουρισμό είναι ότι το «ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα».

 ??  ?? Κυριάκος Μητσοτάκης,
Κυριάκος Μητσοτάκης,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece