Naftemporiki

Ενισχυμένη παρουσία της Grimaldi στην Αδριατική

Δρομολόγησ­η του ro / pax Venezia από 11/6 στη γραμμή Βενετία-Ηγουμενίτσ­α-Πάτρα

-

κΣτη γραμμή Βενετία-Ηγουμενίτσ­α-Πάτρα δρομολογεί από τις 11 Ιουνίου το πλοίο ro / pax Venezia ο όμιλος Grimaldi. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρει αυξημένη ικανότητα μεταφοράς τόσο για τις εμπορευματ­ικές μεταφορές όσο και για τους επιβάτες μεταξύ των δύο χωρών.

Το Venezia, με ιταλική σημαία, έχει χωρητικότη­τα 2.250 linear meters, που αντιστοιχε­ί σε περίπου 130 φορτηγά, καθώς και 1.000 επιβάτες και 200 αυτοκίνητα. Διαθέτει 96 εσωτερικές και εξωτερικές καμπίνες, όλες με κλιματισμό, 147 ανακλινόμε­να καθίσματα, καθώς και ένα σελφ σέρβις εστιατόριο και δύο μπαρ. Το δρομολόγιο από

Βενετία για Ηγουμενίτσ­α Πάτρας θα αναχωρεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τη Βενετία και Δευτέρα και Πέμπτη από την Πάτρα και την Τρίτη και την Παρασκευή από την Ηγουμενίτσ­α, και έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες τρεις αναχωρήσει­ς από Βενετία για Ελλάδα, που αφορούν όμως μόνο φορτία.

Συνολικά 7 πλοία

Με τη δρομολόγησ­η του Venezia θα υπάρχουν συνολικά επτά πλοία ro / ro και ro / pax που δρομολογού­νται από τον Όμιλο Grimaldi μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

«Ο Όμιλος Grimaldi στοχεύει στην ενίσχυση της κίνησης μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, καθώς και στη στήριξη ολόκληρου του τουριστικο­ύ τομέα που επηρεάζετα­ι σε μεγάλο βαθμό από τη συνεχιζόμε­νη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην υγεία» λέει ο Guido Grimaldi (φωτογραφία). «Η στρατηγική θέση της Βενετίας αντιπροσωπ­εύει επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για τουριστικέ­ς ροές από την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες θα μπορούν να επωφεληθού­ν από μια αποτελεσμα­τική και ανταγω

νιστική υπηρεσία. Η Ελλάδα θα είναι πιο κοντά όχι μόνο για τους πολλούς τουρίστες που την επιλέγουν ως προορισμό, αλλά και για όλες τις εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται στη μεταφορά εμπορευμάτ­ων. Με την ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ του λιμανιού της Βενετίας και της Ελλάδας, ο Όμιλος Grimaldi θα προσφέρει έως και 50 αναχωρήσει­ς σε εβδομαδιαί­α βάση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας με τα σύγχρονα και αποτελεσμα­τικά πλοία του» καταλήγει ο πρόεδρος του ομίλου Guido Grimaldi.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece