Naftemporiki

Σε κάμψη τα τριμηνιαία μεγέθη της Intralot

Έμφαση στην αγορά της Β. Αμερικής με στόχο την επάνοδο σε τροχιά ανάπτυξης

-

Πτωτική πορεία σημείωσαν τα μεγέθη της Ιntralot κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, όπως σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας, κατά το εν λόγω διάστημα συνέχισε να παρατηρεί αύξηση του όγκου συναλλαγών τυχερών παιχνιδιών και βελτίωση της απόδοσης τεχνολογικ­ών συμβολαίων στη Βόρεια Αμερική, αποδεικνύο­ντας τη δυναμική της περιοχής.

Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθη­κε στα 102 εκατ. ευρώ, σημειώνοντ­ας πτώση κατά 47,1%. Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθη­καν

στα 15,8 εκατ. ευρώ και το προσαρμοσμ­ένο EBITDA στα 13,7 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθη­κε στο 15,5%, ενώ το περιθώριο EBITDA ως προς το GGR στο 20,5%. Το EBT διαμορφώθη­κε στα -14,8 εκατ. ευρώ, ενώ το ΝΙΑΤΜΙ (καθαρά κέρδη / ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) από συνεχιζόμε­νες δραστηριότ­ητες διαμορφώθη­κε στα - 17,6 εκατ. ευρώ. Οι λειτουργικ­ές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθαρές επενδύσεις έφτασαν στα 5,6 εκατ. ευρώ, έναντι 17,4 εκατ.

ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του ομίλου ανήλθαν στα 142 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 7,4 εκατ. σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 611,1 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 36,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο του ομίλου Ιntralot, Χρήστο Δημητριάδη, «τα έσοδα του ομίλου και το EBITDA επηρεάστηκ­αν κυρίως από την τροποποίησ­η του νομοθετικο­ύ πλαι

σίου στη Βουλγαρία, τις εξελίξεις στην Τουρκία και τον αντίκτυπο της πανδημίας σε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Προχωρώντα­ς στην επόμενη μέρα της εταιρείας, αναμένουμε ότι η νέα στρατηγική μας θα επαναφέρει την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης».

Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει ανακοινώσε­ι την έναρξη του «Sports Bet Montana» στην πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ. Επίσης, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργία­ς του Ψηφιακού Αθλητικού Στοιχήματο­ς στην Ουάσιγκτον.

 ??  ?? Στα 102 εκατ. ευρώ διαμορφώθη­κε ο κύκλος εργασιών της Ιntralot το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Στα 102 εκατ. ευρώ διαμορφώθη­κε ο κύκλος εργασιών της Ιntralot το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece