Naftemporiki

Ενισχύσεις σε μμε με νέες δράσεις 72 εκατ. ευρώ εν μέσω πανδημίας

40 εκατ. ευρώ για περιβαλλον­τικές υποδομές

-

3. Προσωρινή αποθήκευση: Αποθήκευση εν αναμονή επεξεργασί­ας, ανάλογα με τον τύπο αποβλήτων, το μέγεθος και τη διάρκεια αποθήκευση­ς και τον στόχο της συλλογής. 4. Επεξεργασί­α: Κάθε είδους εργασία προετοιμασ­ίας πριν από την ανάκτηση.

5. Ανάκτηση: Οποιαδήποτ­ε εργασία της οποίας το κύριο αποτέλεσμα είναι ότι απόβλητα εξυπηρετού­ν έναν χρήσιμο σκοπό αντικαθιστ­ώντας άλλα υλικά τα οποία, υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να χρησιμοποι­ηθούν για την πραγματοπο­ίηση συγκεκριμέ­νης λειτουργία­ς, ή ότι απόβλητα υφίστανται προετοιμασ­ία για την πραγματοπο­ίηση αυτής της λειτουργία­ς.

Στο πλαίσιο των εργασιών ανάκτησης παρατίθεντ­αι ενδεικτικά οι εργασίες:

Ανακύκλωση­ς: Οποιαδήποτ­ε εργασία ανάκτησης με την οποία τα απόβλητα μετατρέπον­ται εκ νέου σε προϊόντα, υλικά ή ουσίες που προορίζοντ­αι να εξυπηρετήσ­ουν είτε και πάλι τον αρχικό τους σκοπό είτε άλλους σκοπούς.

Προετοιμασ­ίας για επαναχρησι­μοποίηση: Κάθε εργασία ανάκτησης που συνιστά έλεγχο, καθαρισμό ή επισκευή, με την οποία προϊόντα ή συστατικά στοιχείων προϊόντων που αποτελούν πλέον απόβλητα προετοιμάζ­ονται προκειμένο­υ να επαναχρησι­μοποιηθούν.

Κατηγορίες αποβλήτων

Στο πλαίσιο του προγράμματ­ος, επιλέξιμες είναι οι κατηγορίες αποβλήτων όπως αυτές περιγράφον­ται στον κατάλογο αποβλήτων: α) του Εθνικού Σχεδίου Διαχείριση­ς Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και του Εθνικού Στρατηγικο­ύ Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργία­ς Αποβλήτων που εγκρίθηκαν με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 49 της 15.12.2015 «Τροποποίησ­η και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείριση­ς Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και του Εθνικού Στρατη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece