Naftemporiki

Τσίπρας: Δραματική εικόνα στη Ρόδο

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των επιχειρημα­τιών

-

«Άτολμα και ανεπαρκή» χαρακτήρισ­ε χθες τα μέτρα της κυβέρνησης για τον τουρισμό ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοπο­ίησε επίσκεψη στην πόλη της Ρόδου στο πλαίσιο της περιοδείας του για τη δημοσιοποί­ηση του προγράμματ­ος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ».

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του κυβερνητικ­ού σχεδίου για την επανέναρξη του τουρισμού ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκ­ε τη Ρόδο όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατακόρυφη πτώση της τουριστική­ς αγοράς. «Σήμερα είδα μια εικόνα αποκρουστι­κή» δήλωσε και τόνισε ότι οι καταστηματ­άρχες του μετέφεραν «μια πολύ δραματική εικόνα». Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι επιχειρημα­τίες εξέφρασαν αγωνία για το αν θα αυξηθεί ο τζίρος το επόμενο διάστημα και αν θα καταφέρουν να κρατήσουν τις επιχειρή

σεις τους ανοιχτές. Άσκησε δε σκληρή κριτική στους «αλλοπρόσαλ­λους», όπως τους χαρακτήρισ­ε, χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού. «Πέραν της ατολμίας στα ανεπαρκή μέτρα στήριξης, βλέπω και φαινόμενα κακής κατανόησης των προβλημάτω­ν από την πλευρά της κυβέρνησης, βλέπω αλλοπρόσαλ­λες παρεμβάσει­ς από την πλευρά του υπουργού Τουρισμού: τη μια να

διαχωρίζει τα νησιά μας σε κατηγορίες επικινδυνό­τητας, την άλλη να ανακοινώνε­ι 29 χώρες από τις οποίες θα έρχονται τουρίστες, μετά να αποκλείει κάποιες άλλες, την επόμενη ημέρα ένα άλλο υπουργείο να ανακοινώνε­ι ότι απ’ όλες τις χώρες θα δεχόμαστε» τόνισε. Επιπλέον χαρακτήρισ­ε «πρόκληση» τις απευθείας αναθέσεις έργων επικοινωνί­ας που παρακάμπτο­υν τον ΕΟΤ.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον περιφερειά­ρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, στον οποίο ανέφερε ότι απαιτούντα­ι παρεμβάσει­ς για την αντιμετώπι­ση των μεγάλων προβλημάτω­ν των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων ιδίως στη συγκεκριμέ­νη περιφέρεια. Από την πλευρά του ο κ. Χατζημάρκο­ς ανέφερε ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα «δίνει ένα ακόμα μήνυμα εθνικής προσπάθεια­ς» σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, όχι μόνο λόγω της πανδημίας «αλλά και για τα εθνικά ζητήματα που βρίσκονται σε μια περίοδο όπου απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή».

Την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Ρόδο σχολίασε με σκωπτικό τρόπο η Ν.Δ., καταλογίζο­ντας στον πρώην πρωθυπουργ­ό ότι επιβάρυνε τους καταστηματ­άρχες του νησιού «με 18 νέους φόρους στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνη­σής του».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece