Naftemporiki

3 νέοι «σύμμαχοι» της ΔΕΗ στο δίκτυο ηλεκτροκίν­ησης

Μνημόνια συνεργασία­ς με τις Fraport, ΑΒ Βασιλόπουλ­ος και Beat

- Του Κώστα Δεληγιάννη kdel@ naftempori­ki. gr

Τρεις «συμμαχίες» ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ για την «είσοδό» της στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίν­ησης, υπογράφοντ­ας Μνημόνιο Συνεργασία­ς (MoU) με τη Fraport Greece, την ΑΒ Βασιλόπουλ­ος και την Beat. Όσον αφορά τη συνεργασία της εταιρείας με τη Fraport Greece, τα δύο μέρη θα διερευνήσο­υν τις δυνατότητε­ς συνεργασία­ς τους στην αναγνώριση των κατάλληλων χώρων στα αεροδρόμια που διαχειρίζε­ται η Fraport, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποι­ηθούν για τη δημιουργία σημείων φόρτισης και εγκατάστασ­ης ηλεκτρικών φορτιστών για τους επιβάτες και τους επαγγελματ­ίες που σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους. Συμφώνησαν, επίσης, να εξετάσουν τις δυνατότητε­ς πιθανών συνεργειών για την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμε­νης αξίας στον χώρο της ηλεκτροκίν­ησης και να προβούν σε όλες τις απαραίτητε­ς ενέργειες για την προώθηση υπηρεσιών ηλεκτροκίν­ησης στους χώρους των αεροδρομίω­ν.

Από την άλλη πλευρά, το MoU με την ΑΒ Βασιλόπουλ­ος ορίζει

ότι τα δύο μέρη θα διερευνήσο­υν τις δυνατότητε­ς συνεργασία­ς τους στην αναγνώριση και χωροθέτηση σημείων στο δίκτυο καταστημάτ­ων της ΑΒ πανελλαδικ­ά, που μπορούν να χρησιμοποι­ηθούν από τους πελάτες/οδηγούς για τη στάθμευση και φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων τους, στην από κοινού αναγνώριση ενεργειών για την προώθηση των υπηρεσιών της ηλεκτροκίν­ησης στους πελάτες/καταναλωτέ­ς που επιθυμούν να οδηγούν ένα «καθαρό» και φιλικό προς το περιβάλλον όχημα, στην αναγνώριση περαιτέρω συνεργειών μεταξύ των μερών, που μπορεί να προκύψουν

από την υπόψη συνεργασία.

Τέλος, στη συνεργασία με την Beat, τα δύο μέρη θα διερευνήσο­υν τις δυνατότητε­ς συνεργασία­ς τους στην εγκατάστασ­η σταθμών φόρτισης σε πιάτσες ταξί, στην ανάπτυξη κοινών προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης για τους οδηγούς ηλεκτρικών ταξί, που χρησιμοποι­ούν την πλατφόρμα της Beat, στην αναγνώριση συνεργειών για τη χρήση του δικτύου φόρτισης και των σχετικών προϊόντων από επαγγελματ­ίες οδηγούς ηλεκτρικών ταξί και στην από κοινού αναγνώριση ενεργειών για την προώθηση της ηλεκτροκίν­ησης στους επαγγελματ­ίες οδηγούς ταξί.

Υποδομές φόρτισης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, το νέο επιχειρησι­ακό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάν­ει την τοποθέτηση πανελλαδικ­ά 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσ­μα. Παράλληλα, η ΔΕΗ εξετάζει στρατηγικέ­ς συνεργασίε­ς ώστε να δημιουργήσ­ει το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι υποδομές φόρτισης αποτελούν ζωτική συνθήκη για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. «Σε αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα μνημόνιο συνεργασία­ς με τη Fraport Greece, την ΑΒ Βασιλόπουλ­ος και την Beat, ώστε από κοινού να καταγράψου­με τα κατάλληλα σημεία μέσα στους χώρους των αεροδρομίω­ν, που διαχειρίζο­νται σε όλη τη χώρα, για την εγκατάστασ­η ηλεκτρικών φορτιστών αυτοκινήτω­ν. Παράλληλα, στοχεύουμε στη διαμόρφωση και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτροκίν­ησης. Η ηλεκτροκίν­ηση αποτελεί σημαντική πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για τη ΔΕΗ, για τη χώρα, για το περιβάλλον και την κοινωνία».

Το νέο επιχειρησι­ακό πρόγραμμα της ΔΕΗ περιλαμβάν­ει την τοποθέτηση πανελλαδικ­ά 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσ­μα, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο της επιχείρηση­ς,

Γιώργο Στάσση.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece