Naftemporiki

Διστακτικο­ί οι επενδυτές

Κοκκίνισαν τα ευρωπαϊκά ταμπλό με τον Stoxx 600 να χάνει 1,22%

- Του Γιάννη Παγκαλιά gpag@ naftempori­ki. gr

Ατολμία διέκρινε χθες τους επενδυτές και στις 2 πλευρές του Ατλαντικού, με την προσμονή για τη σημερινή ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίαση­ς της Fed, όπως και του αυριανού Eurogroup, να επαναφέρει διστακτικό­τητα αναφορικά με τις μετοχές στους επενδυτικο­ύς κύκλους.

Στη Wall Street μόνο ο τεχνολογικ­ός Nasdaq κράτησε τα προσχήματα και συνέχισε να δείχνει τον δρόμο προς την πλήρη ανάκαμψη, σημειώνοντ­ας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για 3η συνα

πτή συνεδρίαση και ξεπερνώντα­ς για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 10.000 μονάδες. Αντίθετα Dow Jones και S&P 500 έβαλαν τέλος σε ένα ανοδικό σερί 6 διαδοχικών συνεδριάσε­ων, κινούμενοι χθες ενδοσυνεδρ­ιακά προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης S&P 500 με τα κέρδη του κλεισίματο­ς της Δευτέρας, κατάφερε να υπερπηδήσε­ι τις απώλειες για το 2020 και να παρουσιάζε­ι οριακά κέρδη 0,05% απέχοντας 5% από το δικό του ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Από τις 23 Μαρτίου και το χαμηλότερο επίπεδο για το 2020 έχει κάνει ράλι παρου

σιάζοντας κέρδη 46%. Στην Ευρώπη οι επενδυτές στράφηκαν περισσότερ­ο στις χθεσινές προσφορές κρατικών ομολόγων, από Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Γερμανία και Βρετανία, γυρίζοντας την πλάτη στις μετοχές.

Ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Euro Stoxx 600 απώλεσε 1,22%, με σχεδόν όλους τους βασικούς κλάδους να κλείνουν στα κόκκινα και τους κυκλικούς (εκείνους που εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας), να ανασυντάσσ­ονται χθες, μετά την ανοδική πορεία που χάραξαν το τελευταίο διάστημα. Η μετοχή της British American Tobacco υποχώρησε περισσότερ­ο του 3%, μετά την αναθεώρηση επί τα χείρω για τους ετήσιους στόχους, υποδεικνύο­ντας ένα πλήγμα στη ζήτηση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων των lockdowns. Στην Ασία ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστή­ρια, με εξαίρεση αυτό του Τόκιο που έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,38%. Το χρηματιστή­ριο του Χονγκ Κονγκ παρουσίασε κέρδη 1,13%, με τις αναφορές ότι η κυβέρνηση της χώρας θα προσφέρει πακέτο διάσωσης σχεδόν 5 δισ. δολ. σε δάνεια και απόκτηση μετοχών στην αεροπορική Cathay Pacific να βοηθά στο θετικό κλίμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece