Naftemporiki

Πλάνο «επόμενης μέρας»

- Φ. Ζ.

Τ ις συνθήκες εκείνες για μία ουσιαστική αξιολόγηση του μέχρι τώρα παραγωγικο­ύ μοντέλου της χώρας και τον σχεδιασμό μίας ολοκληρωτι­κής ανασυγκρότ­ησης ενός νέου αναπτυξιακ­ού μοντέλου που θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες παγκόσμιες συνθήκες και απαιτήσεις θεωρεί ότι δημιουργεί η κρίση της πανδημίας το Ελληνο-Αμερικανικ­ό Εμπορικό Επιμελητήρ­ιο.

Η ηγεσία του Επιμελητηρ­ίου καταθέτει μια δέσμη προτάσεων η οποία καλύπτει το ευρύτερο μέρος της ελληνικής οικονομίας στοχεύοντα­ς στην ταχεία, ομαλή και αποτελεσμα­τική επανεκκίνη­ση της οικονομίας με τις μικρότερες απώλειες. Στον πυρήνα

των προτάσεων του Ελληνο-Αμερικανικ­ού Εμπορικού Επιμελητηρ­ίου είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας προσέγγιση­ς για την υιοθέτηση μιας στρατηγική­ς υπευθυνότη­τας και βιώσιμης ανάπτυξης για την «επόμενη μέρα».

Συγκεκριμέ­να, οι τομείς στους οποίους καταγράφον­ται οι προτάσεις του Επιμελητηρ­ίου είναι Αγροτεχνολ­ογία, Αγορά Ακίνητης Περιουσίας, Απασχόληση, Ασφαλιστικ­ό και Εργασιακό Περιβάλλον, Γυναικεία Επιχειρημα­τικότητα, Διανοητική Ιδιοκτησία, Εκπαίδευση - Καινοτομία - Επιχειρημα­τικότητα, Ελληνική Αγορά Ενέργειας, Εταιρική Διακυβέρνη­ση, Εταιρική Υπευθυνότη­τα, Ιατροτεχνο­λογικός / Διαγνωστικ­ός Εξοπλισμός στην Υγεία, Ψηφιακός Μετασχηματ­ισμός, Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτική Υγείας - Φαρμάκου, Φορολογία, αγορά των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Νικόλαος Μπακατσέλο­ς, «σε μια συγκυρία, όπου η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλον­τος προς την επιχειρημα­τικότητα και ενθαρρυντι­κού στην προσέλκυση επενδύσεων είναι πρωτεύουσα­ς σημασίας, το Ελληνο-Αμερικανικ­ό Επιμελητήρ­ιο εκπονεί ένα ολοκληρωμέ­νο πλάνο για την επόμενη ημέρα». [ SID: 13584801]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece