Naftemporiki

Ελπιδοφόρε­ς επιχειρημα­τικές επαφές

-

Με 319 πολλά υποσχόμενε­ς Β2Β επαφές μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσε­ων ολοκληρώθη­καν οι εργασίες της τετραήμερη­ς ψηφιακής εκδήλωσης επιχειρημα­τικής δικτύωσης, με τίτλο «Hellenic-German Virtual Business Forum - Virtual B2B Meetings in Energy, Renewables, Environmen­tal Technologi­es and Innovation», που συνδιοργάν­ωσαν το Γραφείο Οικονομικώ­ν & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου και το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο.

Στο e-Business-Forum, οι εργασίες του

οποίου έλαβαν χώρα από 2 έως 5 Ιουνίου, συμμετείχα­ν συνολικά 254 επιχειρημα­τίες και εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων της αγοράς, εκ των οποίων 97 από τη Γερμανία και 156 από την Ελλάδα.

Οι virtual Β2Β επαφές πραγματοπο­ιήθηκαν μεταξύ 157 συμμετεχόν­των, ενώ τα αποτελέσμα­τά τους θα φανούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθότι για πολλές από τις συναντήσει­ς θα δοθεί συνέχεια απευθείας από τους συμμετέχον­τες σε αυτές. Στο επίκεντρο των διερευνητι­κών επαφών βρέθηκαν οι τομείς της ενέργειας, των ανανεώσιμω­ν πηγών ενέργειας, των περιβαλλον­τικών τεχνολογιώ­ν και

της καινοτομία­ς. Υπενθυμίζε­ται ότι την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισαν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφει­α, Κώστας Φραγκογιάν­νης, o αναπληρωτή­ς γενικός διευθυντής και επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Βιομηχανικ­ών και Εμπορικών Επιμελητηρ­ίων Γερμανίας (DIHK), Dr. Volker Treier και ο πρόεδρος του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, Κωνσταντίν­ος Μαραγκός, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του Οικονομικο­ύ Γραφείου του πρωθυπουργ­ού, Αλέξης Πατέλης.

[ SID: 13585024]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece