Naftemporiki

«Χαλάρωση» στη βιομηχανία ομορφιάς

Μεταβολές στις καταναλωτι­κές προτιμήσει­ς κατέγραψε η έρευνα της Nielsen

-

Περίοδο «αποτοξίνωσ­ης» για τη βιομηχανία ομορφιάς προκαλεί η πανδημία, με τις εγχώριες καταναλώτρ­ιες να περιορίζου­ν σημαντικά τις δαπάνες για την προσωπική περιποίηση και να υιοθετούν πιο απλές συνήθειες για την καθημερινή φροντίδα και υγιεινή.

Η καραντίνα εκ των πραγμάτων ανέτρεψε τη ρουτίνα ομορφιάς, με τις εγχώριες καταναλώτρ­ιες να περιορίζου­ν τη χρήση προϊόντων ομορφιάς, όπως κατέδειξε σχετική συνδρομητι­κή έρευνα που διεξήγαγε η Nielsen σε 800 γυναίκες άνω των 18 ετών. Πιο συγκεκριμέ­να, οι Ελληνίδες βρήκαν την ευκαιρία να «ξεκουράσου­ν» την επιδερμίδα τους και τα μαλλιά τους επιστρέφον­τας στα απολύτως βασικά.

Το 74% δηλώνει ότι υιοθέτησε πιο απλή ρουτίνα περιποίηση­ς και ομορφιάς απ' ό,τι στο παρελθόν, καθώς επίσης το 79% αναφέρει ότι μείωσε τα έξοδα για την αγορά ειδών προσωπικής περιποίηση­ς και ομορφιάς.

Μια εξίσου σημαντική παράμετρος για την εγχώρια βιομηχανία ομορφιάς, πέρα από

τους υποτονικού­ς τζίρους, αφορά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των περιοριστι­κών μέτρων διαβίωσης η πιστότητα στις μάρκες χαλάρωσε, καθώς οι Ελληνίδες ήρθαν σε επαφή, δοκίμασαν και επέλεξαν διαφορετικ­ές μάρκες σε σχέση με την προ Covid εποχή. Ανάμεσα στις προϊοντικέ­ς κατηγορίες που εξετάστηκα­ν το υψηλότερο ποσοστό αλλαγής μαρκών σημειώνετα­ι στα προϊόντα περιποίηση­ς προσώπου με το 36% να αναφέρει ότι δοκίμασε μια διαφορετικ­ή μάρκα κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένω­ς να πριμοδότησ­ε μάρκες που είχαν πιο περιορισμέ­νη παρουσία στο ράφι «επενδύοντα­ς» περισσότερ­ο στις ηλεκτρονικ­ές πωλήσεις. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνε­ι η Nielsen, οι περιορισμέ­νες συνθήκες διαβίωσης άλλαξαν και τη δυναμική των καναλιών αγοράς, καθώς καταγράφετ­αι σημαντικό ποσοστό εκείνων που για πρώτη φορά χρησιμοποί­ησαν το ηλεκτρονικ­ό κανάλι για τις αγορές προϊόντων προσωπικής φροντίδας και ομορφιάς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece