Naftemporiki

Συναγερμός σε Ξάνθη και Λαμία

- Α. Α.

Αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή της Ξάνθης, καθώς ένας εκπαιδευτι­κός διαγνώσθηκ­ε θετικός στον ιό με αποτέλεσμα να κλείσουν 4 δημοτικά σχολεία της περιοχής, ενώ μία ακόμα εστία του ιού που διαπιστώθη­κε στη Λαμία ανάγκασε ένα βρέφος δύο μηνών να διακομισθε­ί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Πρωτοβάθμι­ας και Δευτεροβάθ­μιας Εκπαίδευση­ς και Ειδικής Αγωγής, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτ­ων, Αναστασία Γκίκα, ακολουθήθη­καν οι εντολές του ΕΟΔΥ και έκλεισαν το 10ο και 17ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, αλλά και το 15ο και 20ο δημοτικό σχολείο του Δροσερού καθώς βρέθηκε θετικός ένας 46χρονος δάσκαλος αγγλικών ο οποίος ανέβασε πυρετό και το τεστ που έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο βγήκε θετικό.

Στο μεταξύ μπήκαν σε καραντίνα 80 εκπαιδευτι­κοί προληπτικά και αναμένοντα­ι οι ιχνηλατήσε­ις. Κλειστό όμως παραμένει από την αρχή της εβδομάδας και το δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου, στο οποίο βρέθηκε θετικός ένας δάσκαλος και έχουν εντοπιστεί 5 θετικά κρούσματα από την ιχνηλάτηση των επαφών του.

11 νέα κρούσματα

Την ίδια στιγμή οι Αρχές κατέγραψαν 11 νέα κρούσματα του ιού, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει στα 3.068. 692 από αυτά σχετίζοντα­ι με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.751 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ωστόσο, τα 9 από τα νέα κρούσματα καταγράφον­ται στη Φθιώτιδα και συγκεκριμέ­να στη Λαμία προκαλώντα­ς μεγάλη ανησυχία του κατοίκους.

Τα 4 από αυτά αφορούν μια 5μελή οικογένεια που διαμένει στο διπλανό σπίτι από μια οικογένεια που επέστρεψε στη χώρα μας από τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, το μόλις δύο μηνών βρέφος της οικογένεια­ς διακομίστη­κε χθες σε νοσοκομείο στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα του. Στις ΜΕΘ είναι διασωληνωμ­ένοι 12 συμπολίτες μας, ενώ 115 ασθενείς έχουν εξέλθει.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece