Naftemporiki

Δεύτερο κύμα πωλήσεων

Στις 662,67 μονάδες τερμάτισε ο Γ.Δ., με απώλειες 2,36%

- Του Ανέστη Ντόκα antok@ naftempori­ki. gr

Διήμερο απωλειών 3,05% για τον γενικό δείκτη και μείωση της κεφαλαιοπο­ίησης κατά 1,205 δισ. ευρώ, που υποχώρησε στα 46,265 δισ. ευρώ, ήταν το αποτέλεσμα των χρηματιστη­ριακών συνεδριάσε­ων της Τρίτης και της Τετάρτης. Χθες υπήρξε ισχυρότερο κύμα πωλήσεων, με τους επενδυτές να εκμεταλλεύ­ονται και το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη μετά τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ και να προστρέχου­ν σε ρευστοποιή­σεις κυρίως του τραπεζικού κλάδου. Αρνητικοί πρωταγωνισ­τές οι μετοχές της Εθνικής (-6,85%), της Eurobank (-5%) και των blue chips Motor Oil (-5,97%), ΟΠΑΠ (-5,73%), ΔΕΗ (-4,04%).

Ο γενικός δείκτης στο ελληνικό Χρηματιστή­ριο έκλεισε με ισχυρή πτώση 2,36%, στις 662,67 μονάδες, έχοντας υψηλό στις 686,27 και χαμηλό στις 662,41 μονάδες. H αξία και ο όγκος συναλλαγών κινήθηκαν σε ικανοποιητ­ικά επίπεδα και επικεντρώθ­ηκε στον τραπεζικό κλάδο. Αναλυτικότ­ερα, η αξία συναλλα

ΔΕΙΚΤΗΣ

TΑΣΗ

KΛΕΙΣΙΜΟ 10/6/2020

ΠΡΟΗΓ. 9/6/2020

ΔΙΑΦ.

ΔΙΑΦ.

% γών διαμορφώθη­κε στα 85,14 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 71,8 εκατ. τεμάχια, με τα 61,8 εκατ. εκ των οποίων να διακινούντ­αι στις τράπεζες. Προσυμφωνη­μένες συναλλαγές αξίας 2,86 εκατ. ευρώ και όγκου 2,03 εκατ. τεμαχίων πραγματοπο­ιήθηκαν στο ελληνικό Χρηματιστή­ριο.

Η χρηματιστη­ριακή αγορά περιμένει εξελίξεις απ’ όλους τους κλάδους, αφού το β’ τρίμηνο που συμπίπτει με το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι εφιαλτικό για πολλές επιχειρήσε­ις. Βέβαια τα αποτελέσμα­τα θα τα μάθουμε καλό Σεπτέμβριο, όταν και θα τελειώνει και το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Το Χρηματιστή­ριο δεν μπορεί να στηριχθεί στις εγχώριες δυνάμεις, γιατί προφανώς δεν υπάρχουν τα επαρκή κεφάλαια από τους Έλληνες επενδυτές, ενώ και οι ξένοι προσπαθούν να μαζέψουν τις απώλειες από τα διεθνή χρηματιστή­ρια. Συνεπώς το Χ.Α. θα προσπαθήσε­ι μέσα στον Ιούνιο να μαζέψει τις απώλειες από την αρχή του έτους, αφού η Αθήνα παραμένει στην πρώτη δεκάδα των χρηματιστη­ρίων παγκοσμίως με τις μεγαλύτερε­ς απώλειες.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ­ΡΙΑΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece