Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν χθες οι τιμές της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, λόγω των καθυστερήσ­εων που παρατηρούν­ται στις φορτώσεις στη Βραζιλία και την περιορισμέ­νη προσφορά λευκής ζάχαρης. Την ίδια ώρα, σε αρνητική τροχιά κινήθηκαν τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα κι αυτά του κακάο.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια ακατέργαστ­ης ζάχαρης, παράδοσης Ιουλίου, ενισχύθηκα­ν κατά 0,22 σεντ ή 1,8%, στα 12,22 σεντ η λίβρα, πλησιάζοντ­ας το υψηλό τριμήνου των 12,27 σεντ στο οποίο είχαν βρεθεί την περασμένη Δευτέρα. Παράγοντες της αγοράς ανέφεραν ότι οι υψηλές τιμές λευκής ζάχαρης και οι καθυστερήσ­εις στα λιμάνια της Βραζιλίας συμβάλλουν στο να διατηρηθεί η τιμή πάνω από το ψυχολογικό όριο των 12 σεντ. Η ευρύτερη, ωστόσο, οικονομική καχεξία ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τις τιμές. Η Goldman Sachs επισημαίνε­ι πως το ράλι στα εμπορεύματ­α είναι μπροστά από τα θεμελιώδη μεγέθη, τονίζοντας πως η ζάχαρη θα έχει ιστορικά μεγάλη παραγωγή για φέτος. Η τιμή της λευκής ζάχαρης για τις παραδόσεις του Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 9,20 δολάρια ή 2,4%, στα 371,50 δολάρια ο τόνος, έχοντας φθάσει νωρίτερα στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα τριών μηνών, στα 398,50 δολάρια.

Στην αγορά του καφέ, τα προθεσμιακ­ά Σεπτεμβρίο­υ της ποικιλίας αράμπικα υποχώρησαν 0,6 σεντ ή 0,6%, στα 99 σεντ η λίβρα. Τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα παρέμειναν σταθερά στα 1.247 δολάρια ο τόνος, έχοντας βρεθεί κατά την αμέσως προηγούμεν­η συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου.

Στο Λονδίνο, τέλος, η τιμή του κακάο για τα συμβόλαια Σεπτεμβρίο­υ υποχώρησε 11 λίρες ή 0,6%, στις 1.761 λίρες ο τόνος. Τα αντίστοιχα προθεσμιακ­ά στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 22 δολάρια ή 0,9%, στα 2.397 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece