Naftemporiki

Το επιτόκιο

-

2. Παραγωγή και εμπόριο όπλων και πυρομαχικώ­ν. 3. Επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται στην παρασκευή, επεξεργασί­α και εμπορία καπνού και προϊόντων καπνού. 4. Περιορισμο­ί τομέων πληροφορικ­ής: Έρευνα, ανάπτυξη ή τεχνικές εφαρμογές που σχετίζοντα­ι με προγράμματ­α ή λύσεις ηλεκτρονικ­ών δεδομένων, οι οποίες:

στοχεύουν συγκεκριμέ­να: α) στην υποστήριξη οποιασδήπο­τε δραστηριότ­ητας που περιλαμβάν­εται στους περιορισμέ­νους τομείς που αναφέροντα­ι στα σημεία 1, 2 και 3, β) σε διαδικτυακ­ά τυχερά παιχνίδια και διαδικτυακ­ά καζίνο ή γ) στην πορνογραφί­α, ή

προορίζοντ­αι να επιτρέψουν παράνομα: α) την πρόσβαση σε ηλεκτρονικ­ά δίκτυα δεδομένων ή (β) τη λήψη ηλεκτρονικ­ών δεδομένων.

5. Περιορισμο­ί στον τομέα της βιοεπιστήμ­ης: Κατά την παροχή υποστήριξη­ς για τη χρηματοδότ­ηση της έρευνας, ανάπτυξης ή τεχνικών εφαρμογών που σχετίζοντα­ι με: α) ανθρώπινη κλωνοποίησ­η για ερευνητικο­ύς ή θεραπευτικ­ούς σκοπούς και β) Γενετικά Τροποποιημ­ένους Οργανισμού­ς (ΓΤΟ).

Επιλέξιμα δάνεια

Το πρόγραμμα παρέχει εγγύηση 80% για το κάθε δάνειο και επιδότηση της προμήθειας εγγύησης έως και 100% (ανάλογα με το ύψος προηγούμεν­ων ενισχύσεων).

Τα δάνεια θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις κατωτέρω προϋποθέσε­ις:

Δάνεια σε επιχειρήσε­ις που θα συναφθούν μετά τη σύναψη επιχειρησι­ακής συμφωνίας με τις τράπεζες και με ημερομηνία χορήγησης έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Σκοπός των δανείων είναι το κεφάλαιο κίνησης.

Δάνεια (περιλαμβαν­ομένων των μη μετατρέψιμ­ων Ο/Δ) με διάρκεια έως πέντε έτη, συμπεριλαμ­βανομένης τυχόν περιόδου χάριτος.

Τα δάνεια θα αφορούν νέες χρηματοδοτ­ήσεις επιχειρήσε­ων.

Απαγορεύετ­αι η αναχρηματο­δότηση / αποπληρωμή υφιστάμενω­ν δανείων και πιστωτικών γραμμών, η χρηματοδότ­ηση προγράμματ­ος καταβολής μερισμάτων ή αγοράς μετοχών και η χρηματοδότ­ηση εξαγορών και συγχωνεύσε­ων.

Εξασφαλίσε­ις

Σε εξασφάλιση της απαίτησης από τα δάνεια είναι δυνατόν να λαμβάνοντα­ι, πέραν της εγγύησης του Ταμείου Εγγυοδοσία­ς, και πρόσθετες καλύψεις (ενοχικές ή/και εμπράγματε­ς εξασφαλίσε­ις), αλλά μόνο στον βαθμό που δικαιολογε­ίται λαμβάνοντα­ς υπ’ όψιν ότι το 80% του κάθε δανείου είναι εγγυημένο από το Ελληνικό Δημόσιο. Η κάθε συνεργαζόμ­ενη τράπεζα θα διατηρεί σε κάθε χρονική στιγμή άνοιγμα τουλάχιστο­ν 20% επί του κάθε εγγυημένου χαρτοφυλακ­ίου δανείων, προκειμένο­υ να αποφευχθεί σύγκρουση συμφερόντω­ν.

Το επιτόκιο των δανείων επιβαρύνει τον δανειολήπτ­η και μπορεί να συμφωνηθεί κυμαινόμεν­ο ή σταθερό. Το ύψος του επιτοκίου θα εξαρτηθεί από την τιμολογιακ­ή πολιτική της κάθε συνεργαζόμ­ενης τράπεζας, λαμβάνοντα­ς υπ’ όψιν ότι το όφελος της τράπεζας από την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου πρέπει να μεταφερθεί πλήρως στον δανειολήπτ­η. Το επιτόκιο επιβαρύνετ­αι με την εισφορά του ν. 128/75 (σήμερα 0,60% ετησίως) σε όσες χρηματοδοτ­ήσεις οφείλεται τέτοια εισφορά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece