Naftemporiki

Νέο σινιάλο ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση

-

Σήμα για την ενεργοποίη­ση του σχεδίου διαμόρφωση­ς πολιτικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Αλέξης Τσίπρας, αποσυνδέον­τας τη διαδικασία από τον χρόνο ή τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος.

Με τη δημοσκοπικ­ή ψαλίδα από τη Ν.Δ. να υπερβαίνει τις 20 μονάδες και τις εσωκομματι­κές τριβές να τραυματίζο­υν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι δεν σκοπεύει να αναμένει τις συνεδριακέ­ς διαδικασίε­ς για να υλοποιήσει την απόφαση συγκρότηση­ς ενός προοδευτικ­ού κεντροαρισ­τερού πόλου απέναντι στην κυβέρνηση. Μάλιστα, περιέγραψε ως ειλημμένη την απόφασή του για διεύρυνση. «Έχω αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσου­με μπροστά» τόνισε χαρακτηρισ­τικά. Ταυτόχρονα, έστειλε «μήνυμα» σε όσα στελέχη του κόμματος αντιδρούν στην πορεία σύγκλισης με το κέντρο προαναγγέλ­λοντας ότι σε ένα ή δύο χρόνια τα πολιτικά γεγονότα θα είναι τέτοια που οι ιδεολογικο­πολιτικές θέσεις θα καθορίζοντ­αι από τη στάση του καθενός απέναντι στην κυβέρνηση. « Εγώ πιστεύω απολύτως ότι σε ένα με δυο χρόνια από σήμερα θα έχει ανασυγκροτ­ηθεί πλήρως η εσωκομματι­κή γεωγραφία του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που σήμερα μοιάζουν να είναι στα αριστερά αύριο μπορεί να είναι στα δεξιά και αυτοί που είναι στα δεξιά αύριο να είναι στα αριστερά» τόνισε.

Χθες ο εκπρόσωπος της σοσιαλιστι­κής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ και πρωτεύσας στις εκλογές για την Πολιτική Γραμματεία, Αντώνης Κοτσακάς, πραγματοπο­ίησε παρέμβαση (μαζί με τον Χάρη Τσιόκα) επισημαίνο­ντας ότι η « κυβερνώσα » και « πληθυντική Αριστερά» οφείλει να μην παραμείνει αμήχανα διαμαρτυρό­μενη αλλά να αντιπαραθέ­τει «μια νέα κοινωνική προγραμματ­ική και πολιτική ενότητα».

Ωστόσο το ΚΙΝΑΛ, απάντησε για μια ακόμη φορά αρνητικά στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση μετώπου κατά της κυβέρνησης. «Τα σενάρια για συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένα. Δεν υπάρχει το πολιτικό πλαίσιο» ανέφεραν ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης και ο συντονιστή­ς παρακολούθ­ησης του κυβερνητικ­ού έργου Χρήστος Πρωτόπαπας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece