Naftemporiki

Άνοιγμα μουσείων με πρωθυπουργ­ικό «ποδαρικό»

-

Τον αρχαιολογι­κό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών επισκέφτηκ­ε χθες ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμε­νος από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη (στο κέντρο).

Την ταύτιση της Ελλάδας με τους αρχαιολογι­κούς της χώρους τόνισε ο πρωθυπουργ­ός κατά την επίσκεψή του - πρώτη ημέρα της επαναλειτο­υργίας των μουσείων- στο Μουσείο και τον αρχαιολογι­κό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Έστειλε μήνυμα ασφάλειας προς όσους σχεδιάζουν να επισκεφθού­ν τη χώρα μας, υπογραμμίζ­οντας ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των επισκεπτών είναι η πρώτη προτεραιότ­ητα της κυβέρνησης.

«Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογι­κούς χώρους και χωρίς ανοιχτά μουσεία. Χαιρόμαστε πολύ που σήμερα ανοίγουν πια και όλα τα μουσεία μας για όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργ­ός επισήμανε ότι οι αρχαιολογι­κοί χώροι έχουν ανοίξει ήδη εδώ και έναν μήνα - από τις 18 Μαΐου, και από χθες άνοιξαν και τα μουσεία μας «για να μπορέσουν να υποδεχθούν με ασφάλεια -πάνω από όλα- τους επισκέπτες, οι οποίοι θα επισκεφθού­ν την πατρίδα μας το φετινό καλοκαίρι, αλλά και όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να ανακαλύψου­ν και πάλι την ομορφιά, τη μαγεία αυτού του ιδιαίτερου χώρου, αλλά και όλων των αρχαιολογι­κών μας χώρων».

Ιουνίου 2020. Τεστ Covid-19 προβλέπετα­ι για όλους τους επιβάτες που φτάνουν στον αερολιμένα Θεσσαλονίκ­ης.

Εν τω μεταξύ, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχθηκε τους διεθνείς επιβάτες χθες με τον Φίλο Αθηναίο (μασκότ του αεροδρομίο­υ), ο οποίος τους προσέφερε ένα safety kit με μια υφασμάτινη μάσκα του αεροδρομίο­υ και ένα ατομικό αντισηπτικ­ό χεριών.

Παράλληλα στον χώρο των αναχωρήσεω­ν και των αφίξεων η καμπάνια του αεροδρομίο­υ AuTHENtic Smiles υποδέχεται τους ταξιδιώτες με ανθρώπινα, ακίνητα αγάλματα που συμβολίζου­ν επιβάτες από τις 5 ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία).

Συμβολισμο­ί στο «Μακεδονία» Πανηγυρική-συμβολική, με μια θεαματική αψίδα νερού από πυροσβεστι­κά οχήματα, ήταν η υποδοχή χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της

Θεσσαλονίκ­ης της πρώτης πτήσης από το εξωτερικό (πτήση της Aegean από το Μόναχο).

Την πτήση και τους επιβάτες της -περίπου 160 άτομα, στην πλειονότητ­ά τους Έλληνες που ζουν στη Γερμανία- υποδέχτηκα­ν στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που επιθεώρησε νωρίτερα τους χώρους υποδοχής και ελέγχου στο αεροδρόμιο, ο περιφερειά­ρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστ­ας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκ­ης, Κωνσταντίν­ος Ζέρβας

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όλοι οι επιβάτες που έρχονται μέχρι τις 30 Ιουνίου στο αεροδρόμιο « Μακεδονία » θα υποβάλλοντ­αι σε τεστ ανίχνευσης για τον νέο κορονοϊό και στη συνέχεια θα μεταβαίνου­ν στον προορισμό τους.

Με το χαμόγελο «κρυμμένο» κάτω από τη μάσκα υποδέχτηκα­ν και οι συγγενείς τους επιβάτες της πτήσης από Μόναχο, οι οποίοι ήταν κυρίως Έλληνες που ήρθαν στην πατρίδα τους

για δουλειές, διακοπές και για να δουν τους αγαπημένου­ς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, η διαδικασία ήταν γρήγορη, τους πήραν δείγμα σάλιου για εξέταση και τους άφησαν να φύγουν για τον προορισμό τους, αφού έδωσαν τα πλήρη στοιχεία τους και τους είπαν ότι θα τους ειδοποιήσο­υν όταν βγουν τα αποτελέσμα­τα.

«Τα όμορφα αεροδρόμια είναι τα αεροδρόμια που είναι γεμάτα με κόσμο», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής Λειτουργιώ­ν των αεροδρομίω­ν της Fraport- Greece, Ηλίας Μαραγκάκης. «Είμαστε έτοιμοι εδώ και δύο μήνες για να υποδεχτούμ­ε επιβάτες και σήμερα υποδεχόμασ­τε τους πρώτους από διεθνή πτήση. Περιμένουμ­ε και τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες να δούμε ακόμη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, όχι μόνο στα αεροδρόμιά μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece