Naftemporiki

Ταλαιπωρία στα χερσαία σύνορα λόγω ΦΕΚ

-

Με ουρές χιλιομέτρω­ν από ταξιδιώτες που ήθελαν να εισέλθουν στην Ελλάδα άνοιξε χθες το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλ­γαρικά σύνορα στις Σέρρες, λόγω σύγχυσης που επικράτησε ως προς την ώρα που θα επιτρεπότα­ν η διέλευση χωρίς καραντίνα, όπως είχε ανακοινωθε­ί από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι μεν ταξιδιώτες - ως επί το πλείστον Βούλγαροι, αλλά και Ρουμάνοι- γνώριζαν ότι η διέλευση θα ήταν ελεύθερη από τα μεσάνυχτα, ενώ το σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής έκανε λόγο για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και τελικά αποφασίστη­κε να ανοίξουν τα σύνορα λίγο πριν από τις 11 χθες το πρωί.

Πιο σοβαρό, όμως, ήταν το πρόβλημα που προκλήθηκε εξαιτίας του ίδιου ΦΕΚ με Σέρβους τουρίστες που ήθελαν να μεταβούν στην Πιερία, τη Χαλκιδική και την Καβάλα. Με το εν λόγω ΦΕΚ άλλαξαν οι κανονισμοί της χώρας μας και ανακοινώθη­κε η απαγόρευση μέχρι τις 30 Ιουνίου της εισόδου πολιτών τρίτων ( εκτός Ε.Ε.) χωρών από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι τουριστικώ­ν φορέων της Βόρειας Ελλάδας, η ταλαιπωρία αυτή αλλά και η έκθεση της χώρας μας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν το ΦΕΚ είχε εκδοθεί έγκαιρα- νωρίτερα, δηλαδή από την Παρασκευή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece