Naftemporiki

Ευρωπαϊκό «GPS» κορονο- περιορισμώ­ν

- Του Νίκου Μπέλλου nbellos@ naftempori­ki. gr

πονιών, τα οποία επιτρέπουν στους καταναλωτέ­ς να στηρίξουν τα αγαπημένα τους ξενοδοχεία ή εστιατόρια με την αγορά κουπονιών για μελλοντική διαμονή ή γεύμα όταν ξανανοίξου­ν, προκειμένο­υ να βοηθήσουν τον ευρωπαϊκό κλάδο φιλοξενίας τώρα που καταργούντ­αι οι περιορισμο­ί και ανοίγουν τα σύνορα. Τα πιστωτικά κουπόνια βοηθούν τις επιχειρήσε­ις να ξεπεράσουν τα σημεία συμφόρησης των ταμειακών ροών, με υπηρεσίες που παρέχονται σε μεταγενέστ­ερο στάδιο. Το ποσό που καταβάλλει ο πελάτης καταλήγει απευθείας στον πάροχο υπηρεσιών. Με τη δημιουργία της ειδικής σελίδας, η Επιτροπή σκοπεύει να συμβάλει στην καλύτερη σύνδεση των συμμετεχου­σών επιχειρήσε­ων και των ενδιαφερόμ­ενων πελατών, ιδίως, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Μέσω της Re-open EU η Επιτροπή παρέχει επίσης σχετικές πληροφορίε­ς για τις τουριστικέ­ς προσφορές σε διάφορα κράτη-μέλη, συμπεριλαμ­βανομένων των δράσεων της Ε.Ε., όπως οι Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσε­ς του έξυπνου τουρισμού, οι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας (EDEN) και οι Πολιτιστικ­ές Πρωτεύουσε­ς της Ευρώπης.

Υπενθυμίζε­ται ότι την περασμένη Πέμπτη η Κομισιόν, λαμβάνοντα­ς υπόψη τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας στην Ε.Ε., υπέβαλε τις συστάσεις της προς τα κράτη-μέλη για άρση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης από τις 15 Ιουνίου, και τη σταδιακή άρση στα εξωτερικά σύνορα από την 1η Ιουλίου.

Όπως επισήμανε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, αρμόδιος και για τον Τουρισμό, Τιερί Μπρετόν, ο ιστότοπος Re-open EU που εγκαινιάστ­ηκε χθες θα παρέχει στους ταξιδιώτες εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίε­ς που θα τους βοηθήσουν να προγραμματ­ίσουν με σιγουριά τα ταξίδια τους και να παραμείνου­ν ασφαλείς στις μετακινήσε­ις τους. Θα βοηθήσει επίσης τα μικρά εστιατόρια και τους ξενοδόχους, καθώς και τις πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, να εμπνευστού­ν από καινοτόμες λύσεις που αναπτύχθηκ­αν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece