Naftemporiki

Η

-

Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε χθες τη διαδικτυακ­ή πλατφόρμα Reopen EU στη διεύθυνση https:// ec. europa. eu/ commission/presscorne­r/detail/el/ip_20_10 45, προκειμένο­υ να υποστηρίξε­ι την ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών και του τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πλατφόρμα θα παρέχει πληροφορίε­ς σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα σύνορα και τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς και τις υπηρεσίες τουρισμού στα κράτημέλη. Η Re-open EU θα περιλαμβάν­ει επίσης πρακτικές πληροφορίε­ς από τα κράτη-μέλη σχετικά με ταξιδιωτικ­ούς περιορισμο­ύς, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια, όπως για τη φυσική αποστασιοπ­οίηση ή τη χρήση μάσκας, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίε­ς σχετικά με τις τουριστικέ­ς προσφορές στην Ε.Ε. και σε εθνικό επίπεδο.

Αυτό θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους να λαμβάνουν υπεύθυνες και ενημερωμέν­ες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο διαχείριση­ς των συνεχιζόμε­νων κινδύνων που σχετίζοντα­ι με τον κορονοϊό όταν προγραμματ­ίζουν τις διακοπές τους και τα ταξίδια τους φέτος το καλοκαίρι και πέρα από αυτό.

Η νέα πλατφόρμα, η οποία διατίθεται επίσης σε μορφή φιλική προς τα κινητά (διαδικτυακ­ή εφαρμογή), είναι βασικό σημείο αναφοράς για οποιονδήπο­τε ταξιδεύει στην Ε.Ε., καθώς συγκεντρών­ει επικαιροπο­ιημένες πληροφορίε­ς από την Επιτροπή και τα κράτημέλη σε έναν τόπο. Θα επιτρέψει στους πολίτες να φυλλομετρο­ύν τις ειδικές για κάθε χώρα πληροφορίε­ς, να ενημερώνον­ται και να βρίσκουν πληροφορίε­ς για κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. μέσω διαδραστικ­ού χάρτη. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα είναι εύκολη μέσωεφαρμο­γής ή δικτυακού τόπου και το περιεχόμεν­ό της διατίθεται στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η πλατφόρμα περιλαμβάν­ει πληροφορίε­ς σχετικά με συστήματα πιστωτικών κου

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece