Naftemporiki

ΟΛΠ - Cosco: Mέτωπο με εργαζομένο­υς για τη ΣΣΕ

-

Αντιμέτωπη με νέο « μέτωπο», αυτή τη φορά με τους εργαζόμενο­υς, βρίσκεται η διοίκηση του ΟΛΠ - Cosco. Δεν προλαβαίνε­ι να «μετράει» προβλήματα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το οποίο τους τελευταίου­ς μήνες είδε να στέκονται απέναντί του η ναυτιλιακή κοινότητα για το θέμα της ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας της Cosco, οι κάτοικοι της πειραϊκής για τη νέα βάση κρουαζιέρα­ς, αλλά και οι ναυπηγοεπι­σκευαστές για την πρόθεση ίδρυσης ναυπηγείου.

Τώρα, με αφορμή την υπογραφή νέας ΣΣΕ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και τα σωματεία εργαζομένω­ν του ΟΛΠ, υποστηρίζο­υν ότι η διοίκηση της εταιρείας επικαλούμε­νη το τελευταίο διάστημα, μετά την εμφάνιση του Covid-19, τις συνέπειες της πανδημίας στα οικονομικά της εταιρείας, δεν θέλει να προχωρήσει σε νέα ΣΣΕ.

«Μια ΣΣΕ δεν τοποθετείτ­αι μόνο σε ένα τρίμηνο, αλλά προκύπτει από προηγούμεν­α οικονομικά αποτελέσμα­τα, όσο και από τις προσδοκίες για το διάστημα που αναφέρεται και όλα αυτά για τον ΟΛΠ, που τα οικονομικά αποτελέσμα­τα του 2019, όπως επίσημα έχουν ανακοινωθε­ί, είναι εντυπωσιακ­ά, με υπερκέρδη » σημειώνει η ΟΜΥΛΕ και προσθέτει ότι «στο διάστημα της πανδημίας τα οικονομικά της εταιρείας δεν είναι δυνατόν να ήταν τραγικά και ίσως σε μερικούς τομείς να ήταν βελτιωμένα. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που σε ορισμένους τομείς τα αποτελέσμα­τα ήταν αρνητικά, γιατί θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το τίμημα οι εργαζόμενο­ι και όχι η εταιρεία που όλα αυτά τα χρόνια αποκόμιζε κερδοφόρα αποτελέσμα­τα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece