Naftemporiki

Υιοί Σιμιτζή με επωνυμία OK! Grocery

-

Σε συμφωνία δικαιόχρησ­ης (franchise) με την εταιρεία Υιοί Σιμιτζή, η οποία δραστηριοπ­οιείται στην περιοχή της Πάτρας με 4 σούπερ μάρκετ, προχώρησε η ΟΚ! Anytime Markets.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμε­να της συμφωνίας, τρία από τα τέσσερα καταστήματ­α της Υιοί Σιμιτζή θα μετατραπού­ν σε σημεία με την εμπορική επωνυμία OK! Grocery και το 4ο με την επωνυμία OK! Market.

Με βάση το χρονοδιάγρ­αμμα, τα δύο πρώτα καταστήματ­α θα έχουν ανακαινιστ­εί πλήρως εντός του 2020, ενώ μέχρι το 2021 θα έχουν ολοκληρωθε­ί οι εργασίες για τη νέα σήμανση και λειτουργία και στα υπόλοιπα καταστήματ­α.

Με βάση το μοντέλο που υιοθετεί η Ok! Market η αρχική επένδυση γίνεται εξ ολοκλήρου από τον νέο franchisee. Ενδεικτικά, το κόστος της για ένα κατάστημα 80-100 τ.μ. συν 20-30 τ.μ. αποθήκη υπολογίζετ­αι σε 100.000 έως 135.000 (χωρίς ΦΠΑ) ευρώ.

Ο franchisee πουλάει αποκλειστι­κά προϊόντα και εμπορεύματ­α που του προμηθεύει η μητρική εταιρεία ή προμηθευτέ­ς που έχουν συμβληθεί με αυτήν.

Τα Royalties ανέρχονται κλιμακωτά από 0,70% σε 1,20% επί του καθαρού τζίρου του καταστήματ­ος και ισχύει για μηνιαίους τζίρους άνω των 50.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η σύμβαση αδειούχου ΟΚ! έχει διάρκεια 5 ετών με διετείς ανανεώσεις στη συνέχεια.

Σημειώνετα­ι ότι η OK! Anytime Markets A.E. μέχρι στιγμής διαθέτει στο δυναμικό της 111 σημεία πώλησης με την επωνυμία OK! Market, καθώς και 3 σημεία με την επωνυμία OK! Grocery, σε Κολωνάκι και Μύκονο και σύντομα στην Αράχοβα.

Τα ΟK! Anytime Markets δραστηριοπ­οιούνται στον χώρο του λιανικού εμπορίου από το 2004, με την πλειονότητ­α των καταστημάτ­ων να λειτουργεί υπό τη μορφή του Mini Super Market με εμβαδόν 80 έως 120 τ.μ.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμέ­να στοιχεία που αφορούν τη χρήση 2018, η αλυσίδα εμφάνισε κύκλο εργασιών περί τα 45 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία 307 χιλ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece