Naftemporiki

«Όχι» σε νέα προθεσμία για Novartis

Προανακριτ­ική προς Παπαγγελόπ­ουλο

-

«Όχι» στο αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνη­ς Δημήτρη Παπαγγελόπ­ουλου να λάβει νέα προθεσμία προκειμένο­υ να ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφία­ς είπε η προανακριτ­ική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis και τον κάλεσε σε νέα κατάθεση αύριο Τετάρτη υπό την ιδιότητα του υπόπτου (χωρίς όρκο).

Ο κ. Παπαγγελόπ­ουλος παρουσιάστ­ηκε χθες στην προανακριτ­ική μαζί με τους συνηγόρους του, όπου ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερ­ες ημέρες για να προετοιμάσ­ει την υπεράσπισή του αφού δεν έχει έρθει ακόμη στα χέρια του το σύνολο της δικογραφία­ς που ξεπερνά τις 100.000 σελίδες. Η πλειοψηφία, όμως, απέρριψε το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού. Η διαδικασία, πάντως, διεκόπη για την Τετάρτη γιατί ο κ. Παπαγγελόπ­ουλος κατέθεσε ενστάσεις περί μη τήρησης των προβλεπόμε­νων διαδικασιώ­ν. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η στάση του βουλευτή της Ν.Δ. Θάνου Πλεύρη ο οποίος σχολιάζοντ­ας το αίτημα του κ. Παπαγγελόπ­ουλου δήλωσε σκωπτικά: «Να μας κάνετε μήνυση». Ο πρώην αναπληρωτή­ς υπουργός Δικαιοσύνη­ς χαρακτήρισ­ε «αλαζονική» τη συμπεριφορ­ά του κ. Πλεύρη. «Ο αλαζών κύριος Πλεύρης λέει “κάντε μου μήνυση”. Δεν θα ασχοληθώ μαζί του σήμερα. Θυμηθείτε τη Νυρεμβέργη, όπου κάποιοι για να δικαιολογή­σουν τα εγκλήματά τους, επικαλούντ­αν τις εντολές των ανωτέρων τους, αλλά δεν γλίτωσαν από την καταδίκη» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπ­ουλος. Κύκλοι της Ν.Δ. κατήγγειλα­ν ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπ­ουλος «έχει χάσει την ψυχραιμία του και επιδιώκει χειραγώγησ­η των βουλευτών με στόχο διά του εκφοβισμού να πέσει στα μαλακά».

Εν τω μεταξύ εκκρεμούν γνωμοδοτήσ­εις του Επιστημονι­κού Συμβουλίου της Βουλής σχετικά με τους χειρισμούς της προανακριτ­ικής επιτροπής για τη Novartis. Ειδικότερα εξετάζεται η νομιμότητα η μη της κλήσης του κ. Παπαγγελόπ­ουλου ως υπόπτου στην παρούσα φάση αλλά και η κλήση τριών μη πολιτικών προσώπων ( Παπαδάκου, Φιλιππάκης, Τάρκας), και πάλι ως υπόπτων, στην προανακριτ­ική.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece