Naftemporiki

Αποκλείει σενάρια ανασχηματι­σμού

Πέτσας: Πιθανές αλλαγές σε οργανωτικά σχήματα υπουργείων

-

Με τη φράση πως δεν τίθεται θέμα ανασχηματι­σμού ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε στον νέο κύκλο σεναρίων για το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικ­ό σχήμα. Για το θέμα αυτό -καθώς στις 7 Ιουλίου συμπληρώνε­ται ένας χρόνος από τις εκλογές- υπήρξαν νέα δημοσιεύμα­τα, ενώ σχετικές ερωτήσεις έγιναν χθες στον υπουργό Επικρατεία­ς Γιώργο Γεραπετρίτ­η.

Ο υπουργός Επικρατεία­ς -μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙάφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές σε ορισμένα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμο­ύς. «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικέ­ς αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθ­ούνται ψηφιακά» σημείωσε, ενώ προσέθεσε πως δεν χρειάζεται σαρωτική αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνη­σης.

Άλλες προτεραιότ­ητες

Μάλιστα, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστ­ε εν μέσω μιας μεγάλης εξόδου στην αγορά και στην κοινωνία, δεν είναι απολύτως αναγκαίο να πάμε σε μια δομική αλλαγή. Όταν παγιωθούν τα πράγματα, όταν ανοίξει η αγορά από 1η Ιουλίου και μετά και σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργ­ός θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα». Σημείωσε παράλληλα πως «όταν έχεις μια επιτυ

χημένη κυβέρνηση, οι αλλαγές δεν μπορεί να είναι σαρωτικές».

Σε αυτήν τη φάση η κυβέρνηση εστιάζει στην επανεκκίνη­ση της οικονομίας, με προτεραιότ­ητα το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια. Στις κυβερνητικ­ές πρωτοβουλί­ες στο «μέτωπο» της οικονομίας, αλλά και στην ψηφιακή μεταρρύθμι­ση του κράτους αναφέρθηκε χθες ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος. Παράλληλα συνεχίζετα­ι η κατάθεση μιας σειράς κομβικών νομοσχεδίω­ν από την Ολομέλεια, με το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώ­σεις να ψηφίζεται άμεσα (σήμερα ξεκινά η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής).

Κόντρα για την καμπάνια

Συνεχίζετα­ι η κόντρα για την καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης επεσήμανε πως «ο κ. Μητσοτάκης ξέρει να μοιράζει αφειδώς λεφτά σε ανύπαρκτα sites, αλλά όχι στους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο». Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος σημείωσε πως τα ΜΜΕ που συμμετείχα­ν στην εκστρατεία καθορίστηκ­αν με την εφαρμογή αντικειμεν­ικών, ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων και πάντα σε σχέση με το επιδιωκόμε­νο αποτέλεσμα

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece