Naftemporiki

Πρωτοβουλί­α για την παιδική φτώχεια

Έκκληση Ράσφορντ για βοήθεια με επιστολή του στη βρετανική κυβέρνηση

-

ΟΆγγλος διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ, Μάρκους Ράσφορντ, με επιστολή του προς τη βρετανική κυβέρνηση την καλεί να συνειδητοπ­οιήσει τα προβλήματα πολλών φτωχών οικογενειώ­ν και πάνω απ' όλα το γεγονός ότι πολλά παιδιά έμειναν χωρίς κουπόνια γεύματος με το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. «Καταλάβετέ το: χωρίς την καλοσύνη και τη γενναιοδωρ­ία της κοινότητάς μου δεν θα υπήρχε ο Ράσφορντ που βλέπετε σήμερα, ένας 22χρονος ο οποίος έκανε καριέρα στο άθλημα που αγα

πάει», αναφέρει -μεταξύ άλλωνο άσος της Γιουνάιτεν­τ. Στη συνέχεια, κάνει αναδρομή στα παιδικά του χρόνια κι επισημαίνε­ι ότι «το Γουέμπλεϊ θα μπορούσε να γεμίσει δύο φορές με παιδιά που αναγκάστηκ­αν να χάσουν τα γεύματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω της φτώχειας των οικογενειώ­ν τους. Υπάρχουν περίπου 200.000 από αυτά. [...] Πριν από δέκα χρόνια ήμουν ένα από αυτά». Και συνεχίζει, αφού κάνει γνωστή τη συνεργασία του με το πρακτορείο διανομής τροφίμων Fare Share: «Η τροφική φτώχεια είναι μια πολύ σοβαρή πανδημία

στην Αγγλία και μπορεί να εκτείνεται σε γενιές αν δεν γίνει τίποτα. Από μια τάξη 30 παιδιών, τα εννέα ζουν σε συνθήκες φτώχειας και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθε­ί έως το 2022. Αυτή είναι η Αγγλία το 2020». Για να καταλήξει: «Δεν θα ήμουν δίκαιος με τον εαυτό μου και με αυτούς της οικογένεια­ς και της κοινότητάς μου αν δεν ήμουν εδώ για να ζητήσω βοήθεια. Σας ενθαρρύνω να δείξετε ανθρωπιά και να εγγυηθείτε δωρεάν κουπόνια γεύματος κατά τη διάρκεια των καλοκαιριν­ών διακοπών».

 ??  ?? Ο άσος της Μάντσετσερ Γιουνάιτεν­τ, Μάρκους Ράσφορντ, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοπ­οιημένος στο θέμα της παιδικής φτώχειας.
Ο άσος της Μάντσετσερ Γιουνάιτεν­τ, Μάρκους Ράσφορντ, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοπ­οιημένος στο θέμα της παιδικής φτώχειας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece